[突發][有圖]口罩工廠潛逃

1507 回覆
1722 Like 31 Dislike
你又知大家無去屌
人地假就代表你果啲係真啊?
你地班友有良心,
就唔會周圍同人乞口罩,
明明呢家口罩成10蚊個, 但叫人2蚊賣比你地班友啦.
有良心既話,無咪唔好載啦
有良心既話,有口罩就捐比意大利啦,
有良心既話,就唔會人地有廠想做口罩都搞抵制啦
同我講良心,你地食C啦
真係有分別 仲要係有好大分別
首先唔理佢第一次係租定自己起 第一次係呢個地方合格
唔代表佢第二次都會合格 租唔洗講,第二次自己起等於由零開始
第一次如果係自己起 只係代表佢有能力做到無塵間
唔代表佢另一個地方會用返一樣既料去起一樣既無塵間
等於你以前食過間好好食既餐廳 幾年後食返唔一定係同樣既味道
可以係換左廚 可以係偷工減料 都可以係換左配方 我地唔知所以係要重新做檢測 重新做認證

第二個問題 出貨先定認證先
佢出貨先 如果認證唔到 就已經相等於佢批貨唔合格 咁佢係咪叫「呃緊人」? 質量唔達標 呢個係先出貨 後認證既風險 買家係要自己判斷係唔係繼續去買
先認證後出貨 就少左呢個步驟 比人信心大左 呢個已經係分別

那怕佢拎到認證 都係幾個月後既事 係未認證既無塵間到生產口罩
批貨係唔係可以唔跟規格黎生產 因為都未認證 咁質量係咪仲有一定既保證? 呢D都係風險黎 所以一定係先認證 後出貨比較好
程序要按部就班,你打明旗號賣無認證嘅當然無問題。

你呢頭話會通過驗證,進行ing,個頭賣啲唔合格嘅話,咪唔得囖。
唔好將個咁殘忍既事實講出黎啦,班打手/唐生會話你盲屌架
我都無買 連做受害人嘅質格都無 但講到報狗實有受害人會去做嘅 你估全世界得你地識報狗咩
講黎講去,
你要齊認證完美口罩,
咁應該唔係150蚊幫到你,
你打開COURSELL, 搵超快適,快適,
比800蚊咪解決到你既慾望囉,
乞衣
推 認同
算吧啦你藍絲,人地都無話要乞乜撚嘢衣啫
每次唔夠人講無POINT就話人地係藍絲,
你地班垃圾語窮啦,
打開Carousell望下150蚊買50個口罩睇下買到咩啦!
乞衣!
屌你老母都cls
宜家本港生產,冇咗shipping cost,要整個符合大眾期望嘅口罩都要俾炒價?咁我jm9要同你買,要支持你由0開始起廠?

泰國口罩pfe99% 來貨價唔駛1蚊港紙個咋 當地可以大量生產就應該係平。唔平你老母本地生產托呀?
SHIP你個頭,
一盒口罩SHIP COST單盒計先16蚊.
笑死人啦
認真答你問題個分別係邊到又話人乞衣
仲有就係佢係拎住有認證既無塵間黎賣 話會生產到「合格」既合罩
比人踢爆左流料就話申請緊 個分別咪就係到囉
人地係賣印尼口罩 你係賣「有認證無塵間」到做既口罩然後原來未拎到認證
講緊連最基本嘅認證都無,你覺得有幾多香港人會買
香港人寧願循環再用都唔會買救救口罩啦

炒價口罩更加無需要提
16蚊夠買半盒口罩啦 傻子
駛唔駛我貼單俾你睇口罩來貨價幾錢?
仆街浪費咗啲料呀
仲想16蚊買半盒口罩,
睇下你班乞衣D嘴臉, 真係好令人嘔心,
仲係度同我講良心,
你咁巴閉上去CAROUSELL比16蚊買25個口罩啦!
同佢地講良心啦
3.20
【港產口罩】口罩ASTM Level 1檢測FAIL WOR

據有關報告,該廠生產提交檢測的口罩的細菌過濾率
(BFE)達到95%或以上、微粒過濾率(PFE)達到89.93%或以上、
壓力差達到5.6mmH2O/cm2或以上、
合成血液穿透性方面13個樣本有5個無穿透,
其中PFE及穿透性導致ASTM Level 1未過關。

該廠創辦人之一唐先生表示,
製作及首輪發售的B95均有由STC的衞生安全檢驗認可,
以及過濾層的檢驗,來證實過濾層的有效指標。
根據2017年消委會對口罩調查,
當時香港售賣29款口罩僅6個有國際指標,
當中只有3個是有ASTM的測試,
但其實29個產品中有25個是四星以上的產品(五星為滿分),
不乏優良產品。

🙄他表示,由於每次ASTM檢測期一般為14天,
所以如果硬要等這些報告才公開發售的話,
並沒辦法解決現時缺乏口罩的問題,
非常時期只能用非常的手法。

小編:非常時期用非常手法同林鄭有咩分別~!
有無人做生意賣野前未過測試先公開預售!~
如果未過測試都賣得,但你出貨係我俾錢後十四日既話,
甘請問乎唔乎合商品說明條例呢????😰

目前這款B95口罩將會再次進行ASTM標準檢測,
至於選擇購買他們的產品與否
均由用家自行決定,他們只能盡力而為。

小編:創辦人都好識講野包底既
大家買唔買自己決定喇!🤭

【🔥火爆小編有話兒】
買咩野要需要登記個人資料連地址呢,
其實賣口罩賣到可以出月份計劃~
重有分為3個月和6個月甘癲既生意真係得生意人先諗到!

—————————————————————————
👉Tg Channel: https://t.me/yelloohk
👉Fb/ Ig : 黃圈Yelloohk
👉web: www.yelloohk.com

#香港黃色經濟圈 #黃圈 #yelloohk #黃圈飯券 #黃圈飯咭 #各自爬山 #大有大做 #細有細做 #港人自救

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=140062667524845&id=103007604563685

但照計佢有哂機有哂料, 無理由會走佬等比人拉
最多都係慢慢拖拖拖, 等D比左訂GE人吹佢唔漲
利申: 無訂

原來「day 1 已叫佢地搵公關」,就係:
1. 喺FB 搵友好「獨立記者」指斥爆料者係「別有用心者混入去做兼職再看圖作文」;
2. 搵人喺連登屌d質疑者係乞衣。

真係笑撚到我腸穿肚爛
人地打開門口做生意,
一句話人地食人血饅頭,
要人(賣/造)一盒賠一盒咁賠比你,
呢D咪你地班乞衣既咀臉囉
又出左新pk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞