機票改期/refund討論區

1001 回覆
6 Like 35 Dislike
有無人係年頭抽中機票
6月30前要飛
你可以拒絕佢個rearrangement
等佢再取消 冇人飛 慢慢會取消晒
日日望班機取消
我由3月頭等到今曰
終於取消咗我個班🥳
唔駛我rebook
可full refund

利申: CX聯營瑞航
可以轉flight credit 已經好多過我要蝕成二千四買個教訓唔再幫襯呢啲third party website
有冇人永安訂機票
成功退款

Skyscanner諗住最平無諗咁多就撳咗永安
BA 有得 full refund 咩?
唔係剩係可以換番張同等價值既 Voucher 係十二個月內用?
可以send email同佢講想退錢
我係send request比佢之後佢reply我有條hidden link 係做cancel request
我都係16號夜晚send 呢個from
跟住再夜d睇已經填唔到form
我今日17號打比客服 佢話Now最新policy淨係可以退voucher 仲要一大堆條款
記名voucher 唔可以官網訂要打電話 一年內用 好on9
我話我16號send佐form 佢話咁16號應該可以退返錢 但話check唔到我有填form 屌 陣間唔撚認我send佐refund quest就仆街
Agger
冇諗到qatar emirate 都廢成咁
學到野
我都係買ba但經travel agent,呢兩日打過去幾次都未有人聽電話
下次唔好慳個少少搵agent 得不嘗失
突然改policy
佢話今日17號啱啱改
淨係可以voucher
連form都無得你填
係跟團先係
機票有人話收咗$150
有人就話無收
諗住都係落分行搞算
Hotline好似好hea
啲人話hotline係大陸人聽
唔係本身機票原有既policy
佢只係改佢肺炎相關既policy

17號既update 可以full refund
但我2月中已到申請左退稅 approve左不過未收到錢
唔知受唔受我申請返refund
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞