機票改期/refund討論區

1001 回覆
6 Like 35 Dislike
早排係出左紅色旅遊警示後既事?
係 除非hotline fake鳩我因為我問左佢有咩條件 佢話只限以上
想問下如果買左機票,大家係可以退錢?定係可以改期?定係點?
買左機票既巴絲既情況請分享下
因航如果用咗一程可唔可以改到另外果程日子
而家愈黎愈多歐州國家入去都要隔離,咁都唔算travel restriction。返黎要隔離既都仲可圈可點。
好想Emirates cancel我班機
有冇人request過瑞士航空full refund/rebooking?
有冇人買airbaltic啲內陸機比人取消咗
佢有個request refund制
禁幾日都係technical difficulties
有冇人知用asiamiles 4月去canada 有冇得免費退?
想問下經cheapticket訂左Emirates 4月去巴塞隆拿,係咪一定要經cheapticket申請refund
新航班機比人改左時間
Between我就無咩所謂
因為預左唔去想取消
我用支航里數換既
而家打極都無人聽
佢仲未取消我班機,唔知幾時先refund到
我都係cheapticket 買Emirates 月尾飛杜拜
買最平無得退票果種
Send過email 去客服,auto reply 之後就再無消息
我來回啲機仲如常 係咪佢一日唔cancel我都無得refund唉
有無人知ticket or document number 係要填咩
Same here
土耳其的確係未封關or隔離
等下啦
我諗堆cases 無一千都有幾百
我澳航飛new Zealand攪掂了
全退
卡塔爾全退 要等兩個月做refund
我打去問, 一樣
cancel淨係可以攞返稅同燃油附加費
改期要俾$3000, 同cancel無分別
土耳其爆唔爆都唔去架喇
諗住放喺度耐啲睇下土耳其會唔會大爆發可以full refund, 最壞打算係攞返稅加燃油附加費就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞