機票改期/refund討論區

1001 回覆
6 Like 35 Dislike
國泰仲未
淨係收到封received request email
唔知幾時先有update呢
有冇人知經travel agent買既機票係直接問航空公司refund定係問返travel agent
Agent
有無清係sia買tix要求refund?有回音未
20/3收到received your ticket refund request email
7/4收返full refund
佢退返舊數落信用卡 減左avios
我填左差唔多一個月 想問進度都唔知問邊個好
岩岩睇 都refund左
剛剛打去問佢話退錢要等幾個月
我flying club 里數兑換的,有得退
今日發現ana可以上官網襟取消full refund
5月8 osaka
最後更新:2020年4月8日
「亞洲萬里通」即時起豁免下列有關飛行獎勵機票的服務費用。此項特别豁免適用所有於2020年3月23日或以前兌換及簽發,並原定於2020年5月31日或以前出發之已確認機票(包括「亞洲萬里通」航空夥伴之機票)。

仲係未有答案...
我成功改到兩次
2020/3月->9月->2021/3月
填多次,我最後要填兩次先得,6日後收到voucher
Airasia個CEO出左封EMAIL,話可以refund。
好多19 Emirates好多,完成不瞅不睬
voucher個condition又改了。
是否可以一年後沒有限制的全退錢
本身改左好多次 但又唔見佢改member 個renew terms
但我本身係refund錢,唔想改要voucher
有無人係emirates rebooking?
想知要即刻決定個日期家有得等下先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞