機票改期/refund討論區

1001 回覆
6 Like 35 Dislike
blacklisted
其他兩間退credit,仲有額外既credit或者miles,Emirates乜都無
仆佢個街仲要呢兩日查翻我個BOOKING都查唔到,話有 technical problem,你地查唔查到?
查到,但取消左果班就消失左,搵唔番record
我之前4班無左3班,但係又無收到EMAIL。而家直頭查唔到
係唔係佢cancel晒就查唔到?
咁都幾on9
冇哂record點申請refund
有無巴打成功emirates refund
我聽日飛
三月頭apply refund
打過去佢話有full refund
Form都交埋 有email話收到form
但就未出refund email又無再有
聽日都無機你飛啦,唔駛擔心
你都係只可以等
我都係三月頭apply
一個星期左右退到落credit card
打爆佢hotline問下啦
有冇坡狗航空嘅朋友?
查唔到架啦
打去問過
佢地話既然都唔會飛
咪cancel哂啲booking佢
改左policy?
取消左好心佢都寄封Email黎呀屌
請問有冇巴絲成功係kiwi.com 退到機票?

謝謝
佢website寫full fare refund喎

you will be entitled to a refund of the full fare you paid for your original flight
睇完flyertalk既討論,D人話可以試下用信用卡退款機制申請退款,不過唔知得唔得

share兩張聲稱係Emirates出比agent既policy,其實同網站一樣,不過解釋詳細D
https://cimg3.ibsrv.net/gimg/www.flyertalk.com-vbulletin/838x1232/screenshot_2020_03_27_at_23_18_05_138cd38d510da2538fc0cc9d7d8650bf0608ff53.png
https://cimg9.ibsrv.net/gimg/www.flyertalk.com-vbulletin/830x1048/screenshot_2020_03_27_at_23_18_14_f3d070967fc8983e8c04c8eaa6e43cd2913da753.png
你幾多號? 我三月六apply 前幾日打去佢要等兩三個月
hotline 啲staff都係咁同我講
好on9
hotline誤導我
話voucher 12個月後冇用到 可full refund
即使我non refundableticket 都係咁話

但原來voucher12個月後
都要跟返cancellation rule refund?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞