機票改期/refund討論區

1001 回覆
6 Like 35 Dislike
同意 而家轉聖誕都唔使部差價
有冇Hong Kong airline同路人 2月頭申請咗full refund 到呢加足足8星期都未收到錢

你追下post就知有得refund已經好過唔少airline
我經bee travel 要既 話要補錢
亞航 AK 話可以退錢,我先揀退錢,但一個月後先改話轉現金積分,你唔再做特價,我咪要硬食貴機票。

真係頂佢個制。
你都等緊退?
我班機cancel左 佢轉左另一班都cancel
我打去問 佢話退錢
我都想知要幾時先有
依家好似冇證冇據 好驚
睇完成個post發現原來sq算好好
我3月頭飛
佢2月中比我refund/改期
咁我send完email refund一個星期到就收到回覆話4-8weeks退到錢
跟住過多幾日就收到錢

不過sq而家都縮左沙剩係比改期
電郵已經收到
我等緊D錢
屌你老母expedia, 我2月已經cancel仲一早收到你confirmation email 話退款已完成,要6-10日refund返去張信用卡度
而家4月4都未收到refund,打電話入booking number又話已cancel直接要我收線想點撚樣
好條毛

想問 清楚少少
果張 證明 只係話 果班航班 果日取消
就係咁?好驚佢唔退比我
入番booking no. 已經話冇左
我冇呢封email
你點得到架
唔好意思..想問下因航上個月底幫我取消左日本5月中班機
但我係經EXPEDIA訂...但EXPEDIA只係幫7日內出發既機搞退款
我係咪要等到5月頭先可以搞到退款
有refund 咁好??
唔係得voucher 咩??
我本身轉一次機 變直航
(內心爽左一下 但都唔敢去)
之後班機都cancel左 佢電話話refund比我的
我聽日再打去問問先
原先3月頭去馬拉搭Air Asia,2月中cancel 但到依家都未有得退
7月qantas紐西蘭番香港
紐絲表示其實未到咁誇張 不過之後唔知會點
就執啦 仲想佢比翻錢你 沒錢點比呀支那航空
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞