機票改期/refund討論區

1001 回覆
6 Like 35 Dislike
有 本來去睇奧運
睇個勢uo 未必俾退
由收到confirm到收到錢等左幾耐?
應該無咁多cash
唯有依家賣平機票拎返d cash
我都等緊7月頭申請refund
七月退票機會應該大
始終日本都未搞得掂
但八月估計有機會會飛到
要睇下政府會唔會唔洗返嚟隔離14日
要的話應該無人去
變相無咗成個暑假旺季
航空公司
日本近一星期仍然每日確診一百人咁上下
好多航空公司都會係月頭公佈下月機票既安排
睇情景六月頭日本應該未咁快止到
都會有小量確診個案
所以鳩估七月停飛機會大
3月12網上申請,4月30收到full refund
疫情之下,航空公司放寬改票政策以挽回乘客信心,「免費任改」出發日期和地點已是基本。不過卡塔爾航空更靈活,宣佈今年內所有機票(包括已出票和計劃會買的旅程)都可以在兩年內(出票日起計)免費無限次任改。只要出發地點屬同一國家內,更改到其他城市,免費;將目的地改為原來目的地5,000英里範圍內的其他航點,一樣免費。

另外,乘客亦可以將機票兌換成里數Qmiles,用於換取機票、超重行李或升艙服務;亦可以兌換為有效期兩年的旅行代用券,同時獲得額外10%的獎勵金額。

新offer唔錯
維珍仲未退
你老母日落航空打電話又冇人聽
email又冇人覆
永不錄用
請問有沒有人申請emirate可以全退錢?
卡塔爾仲未出6月尾既機票可以退錢
hutch go 要3-6個月
等到2046
絲大你幾時send?
我三月中send仲未收到⋯⋯
請問你哋幾時send?
我仲未收到email

申請咗幾日之後佢話香港可換vouches…之後再cancel 埋班機…
點知佢自動full refund咗俾我
三月六 五月六先收到 過幾日就收到refund了
經Expedia買Qatar機票,連埋佢個旅遊保障,但而家退款只退左機票錢,佢個旅遊保障有冇得退?或者可唔可以claim另一間係expedia買既酒店(但不切退款)?
係咪直接係佢個網填form就得?
係啊 得呢個方法 不過你可以直接打電話比cs 由佢教你填
因為依家改曬 又voucher又乜咁 我都唔知具體係點
有無人6/7月飛土耳其航空,想退票/改期打香港電話無人聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞