機票改期/refund討論區

1001 回覆
6 Like 35 Dislike
問左話退款中,因為有大量人退款,要比預計時間長
今日打咗去香港電話成功改期
巴打可以再試吓

啱啱見到CX/KA/Asiamile,3月23日前bk,今年7月31前出發嘅機票可以改期/回水啦!
岩岩打上CX Hotline搞掂左,之前用24萬Asiamile加4千幾蚊稅出左9程business Ow reward ticket,今年7 - 8月有6程business南美來回可以退翻21萬mile同2千幾稅
我avios 換cx 3月中班機取消左, 申請了refund, avios仲未入番
知唔知HKE七月有無得退
佢老豆CX 都退 但佢重未公佈
屌,6月12飛俄航
打去gotogate問佢淨係俾我rebook
有無人都等緊swiss airline既refund
FINNAIR 成功退款了.........
死server?
話我data not found
終於肯退
中華航空經agent買,
二月中機票, 五月尾退到錢
HX就來兩個月都未退到錢,而家要等幾耐
Same here

報左消委會,而家消委會直接覆我香港航空有財政困難

We were being informed by the captioned airline that the company is facing financial difficulty and the case handling time may take longer. If no amicable settlement can be achieved, other avenues of resolving complaints, such as via the judicial courts or the Small Claims Tribunal, may have to be considered.

筆機票錢應該凍過水
我啱啱申請退七月華航
覆我話9月1號前先知結果
兩張1月台北機票,香港航空同永安都話3月已經refund, 今日都未收到
cheaptickets 等了3個多月都收唔到退款
睇黎凍過水
想去荷蘭 幾時開返
qantas 7月 咩通知都冇 電話都打唔通
想問下改左期既機票既行政費有冇得退
就嚟3個月
都仲未收到SQ Full Refund
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞