機票改期/refund討論區

1001 回覆
6 Like 35 Dislike
CX我都未收到refund喎
亞航上月19號申請 今日仲係in progress
長榮
申請左兩個月都有
Hutchgo 主動sd email通知flight cancel,搭emirates
揀refund要收$210 handling fee
仲要等3-6個月先收到錢
另外果間cheaptickets就唔使收手續費
冇主動通知,要自己上佢個網sd enquiry
不過都覆得好快,第二日就sd email黎話會around 60 working days退到錢
我主動申請refund
歐洲6 月有無機會解封 ?
巴打你Qatar有冇經AGENT訂?
我經Hutchgo訂左6月尾Qatar, 之前email比Hutchgo想主動取消
但覆番話航空公司照常出發, 所以未安排退錢住
特意留言讚下UA
3日退好錢
而家日日都仲有幾百至幾千
六月都好難清0啦
就算俾你去到,返香港都好大機會仲要隔離14
老實講,無乜機會
佢地而家只可以等herd immunity
一解封佢地只會再爆
佢地fb留言都話可以refund,應該唔係先拎voucher果隻,不過都要等一兩個月。之前佢地比人屌到留言都唔敢覆

我果張係幫最大果間中資agent買,都聲稱可以全額退,不過都係要等一排,但係又好曖昧咁寫以航空公司最終決定為。就睇下到時點
Full refund?
我官網買啊
6月澳洲
之前收到國泰email 岩可以無限改
我諗緊佢係咪唔會再full refund
淨係比無限改
等緊6月refund
lm
你去邊啊
Emirates request refund就來兩個月 仲未退

6/3request
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞