機票改期/refund討論區

1001 回覆
6 Like 35 Dislike
正仆街....
我同你情況有d似
不過我係一月中係agoda買emirates機票五月去土耳其
三月頭收到班機取消轉左另一班遲半日變左轉機時間勁長仲要趕唔到行程
所以打去agoda改機票都幫我改埋

不過而家決定唔去就打去agoda問refund
agoda一開始拒絕話因為emirates冇話可以refund
如果堅持要cancel就要跟番fare rule
明明emirates website有寫可以refund所以我打去emirates問
emiratea話可以叫我聯絡agoda搞cancel
打番去agoda講番agoda話再幫我問多次emirates
結果兩日後agoda打黎話可以refund收番百五蚊手續費
再兩日後已經退番credit card

不過我屋企人朋友四月去歐洲遲我兩日打比emirates已經改左policy冇得refund得voucher
佢一心諗住四月仲有時間等下
好彩我心急不停打
想問買咗因航喺蘇黎世轉機返香港 仲入唔入到蘇黎世 學生唔係幾識
邊間
diu我都係 買左Qatar
過多幾日話下星期全部唔飛我就仆街
邊間先?我Qatar過幾日飛 貴到dhlm。但我emirate下星期先飛。唉唔知點好
好貴啊diuuuuuuuuuuuu 不過你重貴emirate
等班機cancel
如果唔係淨係可以改日子但要比差價
4月頭 德國漢莎 張飛係non refundable
班機取消 佢話退錢
5/6月可能未出到
我之前都好緊張 keep住睇 都係得rebook
只要佢取消你班機 就有refund
問左 同你一樣5月飛 話而家未取消班機所以無安排
CX
又係呢啲自私閪
咁嘅時勢仲去旅行 真心希望你全家中肺炎死撚咗去算
Send email問usj啦
CX買
機票係個仔名, 俾錢係我張卡。
想問下退錢係退落張卡定係開支票開個仔名 ?
九成九退落張卡
支票admin cost高到仆街
咁多張ticket要退
屌今朝9點開始打上BA求REFUND,等咗3個鐘仲未有CS聽電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞