[26]考緊26?你問我答!(5)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
通常唔建議做, 因為太短距離做, 如果你唔係第一架車, 有可能會俾佢剔在物件高速切入呢個(好似係咁寫), 呢下就要小心啲
你講入左中線先cut?咁即係路口直入右線係最安全?(考試黎講)
SORRY 講得唔清楚, 最好唔CUT去右線, 呢個問題我之前都有問駕院, 佢地話都唔好博咁
同埋要做, 我記得佢地講要入到有白線位先做
明白,因為我上次練車,中線一右轉完入左線,幾個車位就有車,要即刻CUT右線有D趕
爬左文好多人都好似巴打你咁講
但其實我唔係好追求外型
純粹一架綿羊仔代到步就接受到
所以先問自動波會唔會好啲
係,支棍郁一定係加減1個波
你咁講一定係自動波易上手D既,但係斜8應該棍真係好D,羊無野夾真係差D,不過你肯練實得,我都用左比較長時間先叫打得熟個8字
我用學院既頭盔 覺得好窄 又㚒住耳仔
加上我帶眼鏡 覺得好唔舒服
係咪即係頭盔太細唔岩我
邊到買頭盔好同埋大約幾錢 九龍區
星期一下晝3點考 強制試
想補一堂鐘:補星期日 定 星期一上晝 好?
驚去到星期一無得補
我覺得考之前點都要補一堂, 揀車同攞返個手感先考
你依家book睇下有無囉
原本2月13考改左期…c堂2月1上完!個時諗住唔補堂
而家隔左成個月…都係補一補
都係唔book了…直接去睇下,個場有無得練先
考前早9個字去,上一輪快考完,啊sir好人即比你練
聽過考前試車、好似練得10-15分鐘…重要幾個人排隊練!
勇士巴打.....做咩呢啲時勢都選擇去用萬人輪過嘅頭盔....你唔驚有肺炎咩......
去下利力 / 頭盔王/ 御峰 / 愛車堡睇下啦....少少錢唔好慳.....
我上第一日強制堂諗住試下佢d頭盔先
點知好窄 好唔舒服
所以要買過新
路試考9:30am 可以點樣熱身,個段時間之前一直禁學
仲有0600至0730
學院考試前補鐘可唔可以揸番考試部車?
沙駕考試車同練既係分開,其他唔知
我沙駕考9點,諗緊行路去睇下D死車黑點
如果我師傅肯好似你咁諗,我辛苦d 又有乜所謂
冇架啦
利伸都係考9點半,冇得熱身,肥左
你地講到我真心驚

利申:特別需要熱身既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞