[26]考緊26?你問我答!(5)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我今晚
邊個位會有死車頂住
如果有死車前面頂你要預早cut 線添啦,唔係去到先停再cut,除非前車突然死火je
係咪行完兩條線 佢比番本手冊你就完?
mock? mock咪你打完8字,行一條路線,同你傾下計,完
1.主要最煩係牛皮沙街轉入插跪杆街,試過兩次右轉完入左線,轉完無耐就有死車,如果我係頭車都應該名位過左班馬線先cut,但試過兩次前面學車同右線又有車就停低左,一係係牛皮沙街最後拎定最右線先,咁會唔會好d?

2.第二個位係牛皮沙街過完黃格巴士站出口前有時都有死車,過左黃格又係唔多距離cut,下次見到有死車我會黃格出cut定

最煩係1.,因為之前問過你地唔建議係牛皮沙街過埋源順圍出口個燈位就直接拎右線,但咁樣其實可以避哂插跪杆街死車問題。
尋日聽到沙駕櫃台小姐講 :強制重考…排到11月
各位有需要都係補一補鐘好!
通常有車你咪行慢啲打燈,佢見到你應該走ga la
呢度見冇乜車就要過了
其實一般情況下,如果因為前面有死車,另一條線不停有車,cut唔到線走被迫停左,會唔會因為咁有細tick。同埋假設我停左再開車,係未望鏡,打右燈,做開車動作望左右鏡拎頭,之後就可以直接cut右線過死車。我發現有時都避免唔到因為死車而停低,可能我判斷唔好。
邊個位會有死車頂住
如果有死車前面頂你要預早cut 線添啦,唔係去到先停再cut,除非前車突然死火je
1.主要最煩係牛皮沙街轉入插跪杆街,試過兩次右轉完入左線,轉完無耐就有死車,如果我係頭車都應該位過左班馬線先cut,但試過兩次前面學車同右線又有車就停低左,一係係牛皮沙街最後拎定最右線先,咁會唔會好d?

2.第二個位係牛皮沙街過完黃格巴士站出口前有時都有死車,過左黃格又係唔多距離cut,下次見到有死車我會黃格cut定

最煩係1.,因為之前問過你地唔建議係牛皮沙街過埋源順圍出口個燈位就直接拎右線,但咁樣其實可以避哂插跪杆街死車問題。
痴撚線,未報沙駕既出去報啦第d真係
1.5m棍波強制真係會唔係好夠高喎,車又重,勸你都係自動波好了
1. 如果真係有死車頂住,而右邊又cut唔到可以停,但你要預留同死車位置要多啲
2. 黃格cut 咁勇? 通常入咗線即刻打燈望鏡擰頭cut
還掂報咗,試下先,唔掂先即場俾錢轉
我第一堂有個師奶都係大約1.5m高學人揸棍,聲大大又話自己揸咗幾多年巴士乜乜七七,兜左兩個圈跌到仆街,之後死死地氣轉返自動波
1.係未都係唔建議用右線轉右入插跪杆街?

2.即係基本上一左轉入牛皮沙街就cut去右線?我多數過左黃格先cut,咁改改佢先。
都幾多師奶學羊
1.如果你係行源順圍出黎就入右線
怡成坊返黎就建議左線,始終你要cut
不過你可以問下駕院師傅

2. 我係咁做, 一入到線就即刻做
好,1.我問下師父先
就算同樣坐高既兩架車
棍車一般會比羊可以雙脚貼地
因為揸羊反而雙脚叉得更開
我未夜晚揸過
但係強制試嗰兩部分別好大,同埋冇得你揀,唔同自己考到牌之後出去買車
上完第一堂強制 控油同發動架車難到乜咁 成日死火

想問下到時考強制試可唔可以劍指擺前break黎控油

個師傅教手指唔好擺前break 怕我一緊張就尻拉

但控唔到油先係令我緊張既地方
上埋第二, 三堂先
考試冇規定用邊隻手法
油門控制係要d技巧,慢慢黎
上完第2堂強制
最大問題係轉彎
衝燈一開波開車已經要即上2波
之後轉彎 我次次轉彎都轉到好大
其實轉彎洗唔洗比油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞