[26]考緊26?你問我答!(5)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我自己習慣係入灣前定油,轉灣嗰時就唔好再加/減油,出灣先再加油
會唔會踩腳制轉彎?
你覺得入灣太快嘅話可以踩
請問有無TG GROUP?想JOIN
上第2堂 練衝燈個陣 一轉彎d教練就係咁叫加速加速明明我都未出彎
其實攞直左堂軚先一野扭到底係一定夠速度衝著盞燈架
但其實我同上邊位巴打驚既位都係一樣
轉彎好似轉得唔夠細 點搞?

同埋斜路開車係咪過左強制先自己練好佢都得?
個彎轉到就得㗎喇,盡量練到可以順啲,架車攞直晒先加速

搞掂個強制先啦,斜路開車強制唔考的
剛考完老強,合左格。其實最後一個灣未出之前比油加速係會好啲。因為到左直路先比油,你會比到好盡,咁就好大聲,佢會有機會話你油門控制不當。
我自動波,拉直即刻大油
我考嗰日,有個巴打衝到最後著左燈,眼見佢ok果陣,唔知係咪心急得滯,右腳右手那得太緊,最後急停失平衡,左右腳落咗地
我個人覺得快車仲好剎,唔拍拿得太大力不過失平衡真係無計,下次加油
轉彎轉得好轉得順,梗係出灣前俾定油好D,基本上強制試得4個要求,唔落右腳,唔掃雪糕筒,棍波要轉2波,衝著盞燈就得,我都比佢take左好多樣,pass左就話之佢
仲有停車唔好出界
https://www.td.gov.hk/mini_site/atd/2019/tc/section3_19.html
睇返電單車個考牌合格率,強制試都有七成四合格。但係一去咗路試,合格得返四成所以話過咗強制最難果關都係路試
係,有唔小細tick,不過我過灣都無定油,鳩轉
8字緊張又會出事同埋落加腳兩樣都夠死其他就應該同考46差唔多?
我考嗰日,有個巴打衝到最後著左燈,眼見佢ok果陣,唔知係咪心急得滯,右腳右手那得太緊,最後急停失平衡,左右腳落咗地
我個人覺得快車仲好剎,唔拍拿得太大力不過失平衡真係無計,下次加油
https://www.td.gov.hk/mini_site/atd/2019/tc/section3_19.html
睇返電單車個考牌合格率,強制試都有七成四合格。但係一去咗路試,合格得返四成所以話過咗強制最難果關都係路試
8字緊張又會出事同埋落腳兩樣都夠死其他就應該同考46差唔多?
開頭以為26唔會太難,上完第一堂強制即時改觀,原來真係幾難,覺得考到呢個牌簡直係一種成就
我本身有46牌,路試最常犯嘅錯誤一定係過死物唔擰頭。我而家都好驚之後考路試都會犯呢個錯誤現實揸車過咗死物點會望返轉頭㗎
我考沙田應該比較少哩樣野,好似多數直接cut左去第條線繼續直行
衰8字應該佔1半,駕院衰8字連門口都唔駛出
btw, 你mock成點
聽日中午先係mock完再補兩節,就黎變haojue羊專家如果1take到真係多謝哂一眾係到答問題既巴打,由其係山頭野人巴打你
考試交戲係非常之咁重要,唔係要自己覺得安全,係要交戲交到個考牌官覺得你安全,撇除左你犯大錯,交多D合格就易D,行直路冇嘢做冇危險都要四圍望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞