[26]考緊26?你問我答!(5)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
等前車開遠啲先起步,可以大油啲
不過其實如果無車前大直路,開40算唔算太慢,沙田圍路,今日MOCK叫我開快D可以,但再比好驚超速
我覺得40 ok la,考牌官都應該唔會剔你過慢卦
其實香港考26真係算易

今日上咗第二堂強制,有時起步都仲未可以行到一條好直嘅直線。兜圓圈同平8打到但好唔順唔敢打斜部車,但試強制啲項目又好有信心及格

想像唔到自己平衡咁鳩第日出街會點
強制其實唔落右腳,唔撞雪糕筒其實應該無咩問題,其他做番考試項目姐,路試就難講
想問下路試跟駕院既Pass 左強制係咪直接排到考期同有學牌
我跟街外師傅 話唔知幾時先幫我排到期
運輸署都未恢復排期服務,佢要攪掂之前積壓的考生先.
駕院/新觀係私家隊,一定快過街排
我補左三堂
我之前上完C堂都係好似你咁忟淆哂底

補堂問下其他師兄意見會好d
想問新觀補路試鐘係咪要親自過富裕閣果邊搞
打平8好有挫敗感
掌握唔到又俾油又腳掣
我三堂
23號考天光道
mock完師傅話我非常ok 應該都pass
好撚驚個日落雨呀屌
想問下正確上車次序係點
唔太記得
係咪拉手制先上車 之後開匙 拉離合 入一波 比油 走人
係怡城城,源順圍係未預左慢d都得,驚有車double 停車要做過死車動作,有時灣位後就做都要d技巧
有無巴打係貴記租車學?
想請問貴記用緊邊個型號電單車?
唔駛太快嘅,不過我次次都3波衝走
有巴打話報呢間要準備帶埋老母報
其實我練咁多次都唔算多DOUBLE PARKING,不過上次MOCK真係撞正有人落貨,同埋想問下,雖然燈位唔可以CUT線,但因為過完燈位有死左,我做定CUT動作,同開始挨一邊得唔得呢,過左燈先開始CUT,插跪杵街太伏,同埋上次呀SIR建議如果怡城坊線出左駕完過左牛皮沙街路口就可以CUT定中線,我次次過左銀城街路口先CUT
插桅桿邊個位?
我覺得要視乎你前面多唔多學車,多就梗係行咗一半就cut去中線stand by 再直去啦,唔通係左線係咁磨咩
我都係諗緊由牛皮沙轉去插跪杆,未過完路口就有死車,係未做定預備CUT線動作先好,我考9點應該無學車掛除非磨到930先出街,死車就唔知
呢個問題我考46有問過,跟住師傅話,你望到有死咪做定cut 線動作
咁嚴重?
BTW 5月尾考,未練過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞