[26]考緊26?你問我答!(5)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
係啊,基本上間間學車都係俾個基本plan你再sell補鐘
排期最快應該暫時都係觀駕
新觀排路試都係最快,街校要排最少8個月,新觀我1月pass強制,4月就路試了
thx
唔該曬希望我去到都半年內搞得掂啦
聽朝上第2堂強制 但第1堂已經成個月前 個陣又做得唔好 下半場開車成日死火 落返1波又會chok 有無巴打教下路? 同埋第2堂通常學啲咩?
其實都係第一堂, 唔好咁緊張
第二堂強制會多啲彎位轉, 上2波, 落下波咁, 好似會同你試斜路開停, 行獨木橋, 平路8字, 當然呢啲強制唔考嘅, 試完就算
佢有練習時間俾你時, 你咪係場邊練習搵磨合FEEL下邊個位可以令到架車郁, 練多啲, 然後可以試上波,落波
所以都係熟習下架車 主要我應該要熟上2波 落1波 定油 同強制會考既野?
你話成日死火喎,應該練開車停車先
強制會考嗰啲會係C堂先教,唔駛急
我上半無事 但下半成日死 個阿sir話係我手套太厚聽日會換個薄啲既去
咁巴打聽日試下
總之自行練習時間就練最基本功,唔好貪心玩其他嘢就得
唔該巴打
我主要驚第一堂太廢跟唔到進度
唔好俾第1堂嚇親,人人資質唔同
我自己學時第1,2堂勁廢,去第3堂先叫做好少少少少…都係靠自己補鐘狂練就得了
same road
去左meg 代理報新觀駕強制
現場比唔到期我,想問有冇巴打報過
大約要約耐?
可以2波停2波起步,不過呢個動作做1次就夠
睇唔清楚就落1波啦,仲有轉波要逐個波轉,唔係話你乸住個極力子連踩兩下由3波轉落1波就叫做轉波,咁樣分分鐘tick你兩下唔正確使用離合器
係咪幾大力踢都好 1波只可以踢到上2波
會唔會1波一腳踢到上3,4波
https://youtu.be/sXA8TMIljl0
兩分30過完燈想入右線係未過路口前打定右燈,之後直接入就得,洗唔洗做過線動作或姐留意d咩,本身入開中線,但入插跪杆街太多死車
矮過你嘅女仔都考到棍波
你報名時可以同counter啲人講話想試坐下拎下感覺, 你到時才決定
做定冇死
170cm 自動波淨係開車停車落只落左腳其實都唔算太難, 我都補咗六個鐘頭 自己場內低速慢車 玩s雪糕筒 摸熟平衡。 試過真係唔得咪轉自動波會矮身啲嘅
即係係路口到做過線動作?我有諗過入左中線先再cut,但仲衰
其實玩下棍先實最好,車選擇多咁多,利申考自動波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞