[26]考緊26?你問我答!(5)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
其實想問好耐,我棍仔依家想轉自動波係唔係唔使再考強制試因為我遲啲都淨係會揸羊
pass咗要甜水喎
自己經歷過,都知道冇人幫嘅情況,所以盡幫
我記得考mock嗰次係8字撞欄,跟住出街又俾師傅話連續落波,鴨仔腳咁,幾驚肥
我建議考試考棍,打8字易啲
好多人都咁講但係我唔明個道理,係咪我太蠢
棍可以雙腳夾實個油缸,隻腳唔使條條fing,易平衡好多
有油缸夾住係易轉啲
同埋棍波1波會有好扭力,斜路又易少少
我斜路成日死火
有機會出車怕又有咩問題撞欄咁大獲
雖然我無用過棍打8字,但我覺得羊由落轉上斜個灣係唔夠棍既咁好轉,可能我廢,我補左幾次鐘先get到點打,好多人咪教出灣視線望斜對角,但我打斜8落斜轉上斜個灣只會望右上角,出完先轉番左去左面。否則我會因為轉太多左面好易失平衡
平時練都冇撞,頂多跌車
唔知做乜第三下8字就炒咗埋欄
想問下pass左既各位
你地路試總共報左幾多堂
不過講真,考試覺得跌同撞都會夾硬過,一落腳就無,揸羊因為無得夾,有時會fing屎忽咁將架車係拎番個平衡,唔知點講,打平地斜8轉方向時成日做
電單車真係好講感覺,個個人啲方法都可以唔一樣,高啲矮啲瘦啲肥啲個平衡點喺邊度已經可以好唔同
所以8字我都係自己鳩打出黎,個個都話用定油,我試左陣唔得就放棄左
介唔介意講多D點打 上完堂發覺路面冇咩問題 一打8字就出晒事

上網睇話定油剩係靠腳制 我自己都係捉唔到個速度同平衡 仲要搞埋搬身手腳好亂
我羊仔同棍唔知一唔一樣,不過定油同唔定油打法真係幾唔同,你而家係兩個灣都轉唔到?
Btw,其實真係要搬身咁誇咩
其實打斜8之前係咪要學識打平8先?因為我上老強堂嗰時連平8都打唔到但又pass到老強
向上右轉冇問題 落黎果下左轉就出晒事
竟然係咁,上轉落我覺得易,你點出事法
會有幫助,我最初打唔到斜8係定油廢,但平8會幫到你
我都係考綿羊,嗰時我考老強都係定住油嚟轉灣,但我仲未試過用定油嚟打平8
遲啲6月開始上路試堂開始練先
落去左轉果下就失平衡 唔知係咪我轉得急定點
我覺得平8相對黎講簡單喎
我見同一堂有人平8都跌車
但我自己打落 雖然唔係完美同超順
但都接受到
係咪因為我有揸過下電單車 所以叫做有少少底

不過我唔識棍斜路開 因為我之前揸羊
係,我get錯左,你係未唔夠速度跌車係左轉個陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞