[26]考緊26?你問我答!(5)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
反而我係2波轉彎刹車好似就死就死火咁,唯有比油加尾brake keep 轉數但慢速,唔知咁樣得唔得
2波跟本油都唔洗比,直接過,所以我自己黎講唔洗比Beale
其實點會又比油,又踩brake
其實你好似就死火咁係因為速度同個波段唔夾
下星期考強係咪可以等收皮
你指係下半身搬出少少?
2月考 到E家都字有消息 你話呢?
有冇師兄分享下心得,利申自動波

今日第一堂強制,入灣唔得,過早扭鈦,想請教下你地視線點望,同埋轉灣係定油門還是收油俾啲後剎

同埋轉右灣好易失平衡搞到落右腳,我覺得應該係我速度控制問題,搞到失平衡,可以點改善?

同埋打唔到雪糕筒有冇咩技巧

打左1-2已經收皮冇再打,淨練直路轉灣
唔好望地下,一望就會跌,第一堂我都係咁跌,之後唔望地下加上視線運用,架車臨𨍭灣對眼已經要轉咗灣先,用視線帶動去轉,咁就問題不大了

打雪糕筒唔使考的,可以唔使理佢住

利申:我都係自動波
我都係自動波
失平衡落腳其中一個原因係唔夠速度,我一開始轉左灣都好似你咁。但之後練定住油入灣,就克服咗個問題。我覺得暫時轉灣唔好搞咩剎車,剩係專注起定油入灣。要用幾多速度入就要你自己試先知
後日上強制a堂
應該會落雨
有冇乜野要留意
會有雨衣比?
邊間上?如果觀塘上有橋底遮吓,應該唔大影響
沙田上呀
沙駕路試自動波failed
想出去報私人 揀輝sir定自咖遊好 求pass
幾時考巴打
打算考返沙田?
出去搵有導師嘅跟返幾堂執吓D甩漏野,再自己租車操吓,使費應該唔係好大,我就嚟緊考天光道,都會諗住搵自咖遊上返兩三堂執吓
重點係你肥咩

港島絕對唔易考
係常樂街打8字打得好順,但係去到敬德就打唔到,仲要中埋釘20號考,都唔知練唔練好
請教下 掃桿埔 : 天光道~兩條路線,係未掃桿埔條斜路 長d、斜d?
利申:pass強制…重未去報路試
打八字個斜路? 掃桿埔好打D 個場方正D 最緊要有得練

敬德街雖然係上窄下闊 但習慣咗之後唔難打 係衰在冇得練

斜度兩邊差唔多 比沙駕平
唔好意思!問得唔清楚…唔係打8字個斜度
我睇片…好似話掃桿埔、天光道:都有條長命斜
想問下邊條難搞d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞