[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[42]

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
你鍾意點講無所謂最緊要你自己開心,我由Sony Ericsson用到而家 x1,比完一次機會又一次機會,今次真係死心。影相要轉都算,打機會Hang機我都算,但係旗艦機未夠一年已經變孤兒仔遲遲唔出 firmware update? 真係不了…
第一次用 sony 下次真係不了
唔係不嬲6月咩?幾時有早過

你記性唔好,唔好賴人慢啦
睇孤兒點界定啦
Security Patch 未必重要過 bug fix update同An大版更新
Pro咪同makll一鳩樣
係散熱用足料,芒出廠較色,5g天線強化
再貴幾千
咁撚多p牌入黎搞事既
算啦無謂嗌,我地係得依度嘅索粉都係恨鐵不成鋼。但我怕佢齋靠鐵粉真係挨唔耐。

Sony手機依幾年做得差係事實,明明有技術,偏偏又要顧市場策略唔好同自家其他產品競爭,又要顧賣零件比其他廠。

希望佢下一部「真」旗艦能夠洗心革面啦。
有冇試過用NEWFLASHER刷外國FIRMWARE落XPERIA 1?
Xperia 1 第二代幾撚時先開賣
講到口口臭
6月賣到都偷笑
直接刷外國版, 係咪會冇左VOLTE?
係 唔知唔flash oem/modem之類既得唔得
同埋個band同香港唔同會收得差左
同埋唔好flash userdata
flash左=wipe data
只對pro有興趣
mark II就唔洗換機
特定地區限定
最早都要到6月先開賣
咁不如唔好發佈新機
到時下半年旗艦都出
所以其實個策略係有問題
一係cut撚左一年發佈2部機變一年一旗艦
集中資源一2會發布3月就賣
打機點樣hang機?重開機?
所羅門之(gakki)係三星打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞