[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[42]

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
普及係後話喇
但你新機冇5g就唔同講法
部機有有5g可以唔用但冇就想用都冇得用
身邊都幾多人唔同我成日半年就換一次機,真係玩2-3年壞機先換

再講108mp暫時柒既但人地三星唔似sony咁出左機就唔搞個算法,keep住有更新,講軟件我信三星多過sony囉

Ram個度人地多功能自然要加大喇,ram呢樣野同電腦一樣邊有人會嫌少
Sony緊係用唔曬喇,個系統仲清水過原生系統
s10都未用晒8gb過 唔計s20u,佢加大ram畀你咪又係為咗個64mp 嘅相/8k影片,但正正就係片又大相又大但得128gb,點計都係256gb實用啦

5g唔普及真係事實喎,而且sony今舖都係有。同埋一定係iphone有5g 之後5g先會真正普及 要買部用2、3年嘅機點會揀今季買。買件嘢返嚟個依賴環境嘅功能反而受環境所限用唔著,仲話唔係多舊魚?

唯一有用嘅新功能咪120hz囉
128gb係香港冇姐
美國齊128/256/512

同埋xperia 1m2好似玩雙卡就用唔到5g會變4+4
但人地照樣可以5+4g
見到部xperia 1 mark II好似好正
好想換機
部XZs就快唔得
Confirm左?
我上次睇官網咁寫渣,係真就食屎啦
你講? S865要外掛modem無例外,得S865U 5G都一樣係5G+4G
人哋有256係咪賣返8k先?美國係128同512,佢512貴150usd。1350usd 買samsung然後你同我講用2,3年但至少有半年冇5g 仲要買完半年後出新iphone同note20
你Samsung嗰邊有個「遊生玩水」巴講佢用S10 8GB RAM都會Lag喎。相機幾大pixel同手機本身嘅RAM無關係
你真係唔識喎,香港個NSA嚴格嚟講假5G啲,返去Galaxy 集中討論區吹啦!你嗰邊咁講呃到吓人嘅
你On9到幾時?你以為搵人認同你你可憐啲定我可悲啲?
美國已經行緊試行5g喇,邊到黎半年冇5g
每個系列都有唔同既客群架喇,人地咩價買/點用/關你撚事咩,幾時輪到你管
改咗喎,可能之前打錯

一個 Nano SIM 卡槽和一個混合式卡槽 (可使用 Nano SIM 卡或 microSD 卡)。並非所有機型與市場均提供雙 SIM 卡規格。同時使用 2 張 SIM 卡時,兩張 SIM 卡均不能使用 5G 網絡。
試SA?
係試SA我就認真
唔到我管就唔講得,咁成個post收皮算啦

肥旭唔夠人拗就賴皮
xz2p
似你唔夠講咋
人地美區一向都貴架喇搵黎同香港比
人地試行緊5g又話未人地未開半年冇得用
用得5g都預左貴即係有返d錢仲要同人擔心換機問題

都話叫sony出部行4g 256gb rom xperia 1比你用架喇
Xz2p硬件冇問題
係軟件柒
Aube咁勁粒isp可以玩到咁
你縮返去Samsung區啦!
硬件真係無問題?屌你啦,佢個4K mon無變過色
美國貴啲就人人接受1400嘅話就唔會有咁多youtuber強調s20u同 z flip嘅定價啦,講電話經唔畀講價錢係咩邏輯 郁啲就話買咩都唔關我事,明明講緊2020年內8gb夠用你就話要downgrade去4gb, 不停搞極端明顯係你唔夠我講啦
S20唔係Ultra嘅所謂長焦只係用S5KGW2嘅64MP裁返12MP出嚟咋喎,你不如望吓每粒pixel計邊個大粒啲先
柒完未呢?想搵位串到其他brand一揀都無,唔係齋靠把口同死唔要面就成功,知己知彼對家一部機開先累積體驗感先串人啦!

番過去Samsung區做你嘅大佬啦
人地粒長焦一樣可以玩4合1
又可以玩開盡64mp
仲有10倍混合變焦同30x數變
你無人地有
強調又點咪一樣大把人買

你一直強調8gb ram夠用你點知人地夠用,5g無用同56k已足夠一樣道理

我又冇講過咩downgrade去4gb,真係唔知你點ff出黎
點睇都係你個人覺得貴又無用=人地一樣貴又無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞