[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[42]

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
講起日系
當年見到sharp aquos crystal真係型撚到
sharp自從賣左俾奶共台狗,就一去不返。
fujitsu又退居主打中階機,應該放少左好多錢去研發。
Sharp最少都見得下人,Panasonic d機直係慘不忍睹
Sharp mobile同Panasonic mobile都已經同大陸廠冇分別,
Sharp係學大陸機d設計賣日本台灣,而Pan記係買OEM做貼牌機賣台灣同東南亞。

to be fair,sharp好早已經有展示free form display,應該係m字額之母。
但奶共台狗真係走火入魔,機身設計又唔日系
好柒
冇曬自家風格
Sharp最初個M額仲要係起角嘅
Sharp Aquos R5G 雙M額唔撚知想點
真,好想用番x1c個種size
唔計個設計
Sharp 個用料勁過sony 多多聲
真10bit 120hz igzo
12+256
日版Xperia 1m2又係128gb特供版
點解咁撚小氣
我見到個Spec都幾吸引都嘩一聲
睇埋個正面即將屌一聲
好似係睇電訊商頭
305同402都有買真係好撚型。 而且仲有部留係到做後備機
唔明點解要咁樣對待自己塊頂級LCD
由SX833 (903SH) 開始用Sharp,
佢由S808年代已經有靚既120hz IGZO
其實越出越差, 但拎上手個感覺好過韓國美國既機
因為想要大mon又要實體指紋, 前cam 放下面又話唔方便,
就變到依家咁
水滴都算 下面都notch真係接受唔到
如果想睇下實物個120hz igzo香港係咪無demo機睇
俾鴻海買起咗之後學咗大陸廠咁堆料
如果佢台版肯用原生Android或者Android One就屌得過
而家爆到咁,仲可唔可以原本時間出到係問題
有冇人買又係另一個問題
依家真係不了
原本都係差software 姐
同埋手機廠係泰國 應該無咩大影響
消費意慾都係一大問題
要買既點都會買,唔買既一大堆藉口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞