[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[42]

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
下面嗰張好似好啲 開估啦
上:S20 Ultra
下:Xperia 1
暗一定係Xperia 1
我用過最清楚
Sony個風格係傾向越低iso越好,雖然雜訊會少左但問題係iso壓到太低搞到睇落好似唔夠光,普通人會覺得觀感唔係咁好
你有冇試過手動拉返iso同ev上去對比下
影相定拍片,上面係拍片
再估

數據上Xperia 1m2續航力=Xperia 5
CLS拎張飛打岳飛
拎上年Xperia 1同今年S20U比梗係輸啦
前後唔夠 10 個月,速度差距可以拉開咁大,Sony 喺調校系統嘅功力真係有待改善,或者根本冇改善過,以上係作為兩部機都有嘅用家嘅小小意見
屌你呀6月
不如延遲半年發佈仲好
一發佈就有得賣
等幾個月冇意思
都唔同U點撚比,差一代就係差一代架啦
要比都比s10+喇
噉唔講 S20 Ultra,XZ2 Premium 同 Xperia 1 嘅速度都係相若,都係偶有 lag 同 freeze。如果系統 tune 得唔好嘅話,畀幾好嘅硬件都冇用啦
除左個相機app柒之外
XZ2 Premium 同 Xperia 1 都未玩到lag
唔緊要,我用落係有啲位會 lag,我講返個情況啫
我老婆已經問我,
“你唔係話買Sony 部新機咩? 咁忍手未買“

唔想答佢
當你買完冇耐sony出x5 ii
"下,你啱啱先買完又出新"
An機特別用耐左好難完全冇lag,我同事用note10+玩下TsumTsum 用下whatsapp WeChat , 有時部機都會lag

其實Sony tune 機算係貼住google 同htc 之後,你諗下Sony 比幾多ram ,Samsung 又比幾多
當然,價錢差唔多之下,Sony 比ram小過人真係要屌
google htc sony都係stock android同接近stock 當然唔會太lag
唔係你忍手未買,係 Sony 忍手唔出
因為成班電話廠商走火入魔,成鳩日係到競技式鬥影相鬥硬件
其實我只係想佢影得又快又靚
六月先出? 屌你老味我部機成個廢佬妹下妹下點頂多3個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞