隱形眼鏡contact lens 交流區

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
之前帶開define 比老婆話 近排想配返 而家邊到配抵 大約要6盒
我戴開oasys day con同只係用到佢
試過Coopervision 嘅biomedics & my day同one day acuvue moist
戴一陣就眼痛唔舒服
係咪代表我唔洗玩color con
一諗到要好好咁處理月con或者2weeks
我就覺得好不安
coopervision邊隻day con好?
之前帶佢既月con想轉day con
戴one day acuvue太薄唔係好舒服
或者新嗰隻oasys有無試過?
我自問自己實在太過懶,唔會想洗/洗得乾淨
基本上我返工一戴都戴返13/14個鐘先除,所以好難唔乾,Clariti試過幾個鐘就乾到爆

同埋我用開Day Con,未戴過2wks/month,我嚟緊就試下用Biotrue
佢屌我唔係戴過嘅咩,點解可以戴咁耐

嗰陣有半年冇戴過
我自己上網買 g字頭 費事開名
平時透明都係戴moist 119$有行貨
我唔敢格子舖買 怕水貨or假
我自己moist
oasys試過係真係舒服好多 不過好貴
帶罩又帶眼鏡真係唔多掂
有無人想要 trueye
有-4.5想平放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞