隱形眼鏡contact lens 交流區

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
有無人帶緊 trueye
個人係亂鳩咁嚟嘅邊到買一樣會出事啦
其實我想講我係眼鏡舖配都唔係次次驗
直接話買幾多就俾錢
所以對我黎講冇乜唔同
而且驗眼呢 間間驗出黎都可以有差別
佢驗錯咪一樣出事

btw 某人兄似係叫人唔好上網買 去佢間舖驗眼同買
D 貨唔知邊度嚟就易出事🙈水貨冇衛生署標籤
想請問下邊度買biotrue one day漸進比較平?新佬戴con乜都唔識
有冇試過 漸進要試
你唔去我度都冇問題
我每次都鼓勵客人check 一check或after care 睇下隻鏡戴成點

但最緊要有跟進 有售後 有得驗

有牌既鋪要負責任

我純粹好奇 如果鋪頭價錢同網上一樣點解要上網買
有冇絲打配咗散光color con
行貸停賣
升級oasys one day la
我買開的網都係行貨 自己有定期驗眼 重配多
我依家戴緊,喺個眼科醫生診所入面個視光師度配嘅,同佢買con比較貴不過第一盒無所謂啦,但少數怕長計

Btw, 其實要試乜?我諗佢叫我戴呢款con 前有consider 到我個情況呱
其實首先要check 初步弧度 試戴 檢查
咁眼鏡鋪好多都有做 且包括在買con費用
而con價格同ig shop 一樣
如果網站一樣或仲貴過鋪
鋪又包check眼點解唔落鋪配🧐

有咩壞鏡爛鏡網店點claim?
廣告到出哂面

除左真係隔太耐冇戴con之外都唔會次次驗

同埋就算連鎖店都係成日鳩嚟
咁依家最平咩價位?
咪send返比佢/去office換 話明行貨丫嘛
試過一次本身盒野defect
算啦 繼續討論有咩靚con款
百貨應百客
唔會落鋪簡單快捷慳錢🙈
Anyway 有d款真係眼鏡鋪冇

可能我老 唔明後生心態
呢個星期終於捨得拆盒月con嚟戴

洗con真係好麻煩
咩款
唉有時D款真係好靚 但無one day 好糾結
尤其韓國D野
Olens Bling Some Coral Stone

我戴上眼睇落都係啡,對眼真係太深色

想揀啲鐘意全部得月Con,買Day Con就係懶得洗,同埋我兩邊度數唔同,買月Con就冇得試多啲款
買二盒
or
買D一片裝ge

Blingsome我試過Pink
覺得還好 當然無model果D相咁ge效果
你應該揀D誇D ge顏色 會出D?
Eg Lenstown/lensme果d/idol
感覺olens多自然色系款 除了russian果d
lenstown lighly rose 啡
今日返工戴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞