隱形眼鏡contact lens 交流區

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
好冇用?隻色好似好明顯
我戴乜色都好 我另一半都覺得冇乜色咁

我屋企有幾款color con了
但又想試多d其他唔同款
唔錯 唔乾 同埋真係顯色 我覺得舒服過acuvue
日日係屋企無野做就網購 我已經買到痴左
都啱

網購新問題
除左有最低金額同可能有送貨費用
仲會買過量
我網購其實不限於隱形眼鏡
你唔好覆佢啦
佢下下都係話網店點點點,自己間鋪就最好
係啦係啦知你間鋪好啦,呢度講con唔係比你自己hard sell
我都唔想講到咁出面,次次入黎都見到你彈網店無得驗眼
對唔住 向你講sorry
唔一定要幫襯我 最緊要提大家要驗眼同買行貨有得跟
blocked
hard sell 到佢丫
我入黎只係想睇下乜con好用 互相討論下姐

btw miacare colour con 好舒服夠大眼
但d色好似唔太明顯
買咁多戴唔哂

之前試過寄錯色比我,一邊藍一邊綠,我照戴結果係睇唔出有分別

再揀誇啲驚變白內障咁
我今日戴B+L Starry Jupiter 啲同事話完全睇唔出有戴Color Con
之前用月con,自己可能on99落妝唔乾淨去訓
又有殘留物,左眼發過炎
依家只用day con
最最最早期果d MX 黑到墨豆果d 年con我幾鐘意
依家走哂清透
最接近都係大美目
russian?
我唔係好敢揀D超淺灰色 因為真係會似眼疾
day con衛生D 同埋要選D色素係夾層ge
好慘 個人覺得大牌子 eg acuvue 博士倫果d都係自然
你可能要選D誇張D ge韓國款or日本野先可以明顯D
可以追下d 韓國or 日本ig blogger睇佢地D眼圖
唔好睇D official promo ge圖
已經放棄左 繼續討論算
越hardsell越唔想理
有冇人有買過i-dol lens ? 好似幾靚咁
好似有人教分係咪夾層可以用綿花棒試
果時好奇試過益若翼嘅bambi series
真係甩色
唔撚係掛.jpg 日本野都咁
Bambi series隻almond嚟
之後我都唔敢再帶
摔到甩色好撚恐怖
有冇絲打有自然灰色con推介
洗Con嗰陣又驚捽唔乾淨又驚捽得太暴力捽爛佢
我係深色到啲fd都覺個誇嘅款我睇落都係好自然

不過我都係為左遮三白眼先開始戴Color Con
有無人用開one day acuvue define 既radient chic我有兩盒 -.50同-1.25 每盒用左兩隻 但係好係好啱用 想平放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞