隱形眼鏡contact lens 交流區

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
你喺台灣?
我好少帶韓國con 可能我平時都鍾意可愛風多啲
我一邊125另一邊75,用普通con夜晚會好矇
加拿大
我通常鳩黎 有隻眼係275 成日帶250/300 反面教材
我可能黎緊都黎讀書 咁你點買con?會唔會好唔方便
我未聽過有假con , 最多係水貨。
如果無假既姐係邊到買都係一樣。
我一邊眼125度散光,照戴普通con
大陸好似好多con廠 有整day con
你散光幾多度 我唔覺有事
vivi ring靚但係唔知點解好唔舒服
兩對都係咁 一換番其他款就無事
75同125
可能關款事 暫時olens全部款我都ok
不過someday好易甩con
戴過olens someday好乾 成日要滴眼藥水

之後轉咗日本Miche Bloomin嘅月con
好靚 重要戴全日都唔乾

最近肺炎都唔敢戴月con 怕洗唔乾淨
我反而係spanish好唔舒服
戴完對眼敏感咗成個星期
我每年返香港&去台灣大量入貨
呢邊嘅話 有賣日本藥妝嘅舖仔都有少少日本con賣
或者直接係rakuten global買 日本直郵過嚟
我喺香港都係rakuten買
諗住上台灣innovision買peach brown同溫暖棕睇review都好靚
之前用開olens spanish都唔錯
One day delight max beauty個cherry&brown帶得好舒服,之前連帶16個鐘都無亁到

都試過帶博士倫嘅one day con柔啡,係好自然但每次帶都好吉眼,試過幾次乾到甩岀嚟,可能我隻眼問題
日本con花紋靚但比起台灣con真係貴好多
Max beauty而且放大效果都幾好
眼鏡舖買到嘅款呢隻真係唔錯

以前上網爬文睇過好多人帶博士倫都乾

最鍾意戴日本con
LARME係最愛牌子

韓國olens雖然有好多色都好靚但可能弧度唔太適合我對眼大部分都痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞