隱形眼鏡contact lens 交流區

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
Lilly個效果係令你隻黑眼珠無咁深同實色,霧化效果,就好似將黑髮染成深灰咁,感覺無咁“沉重”,所以我覺得基本畫返條眼線,框返個眼型出嚟會好啲否則驚會無神

fantasy就一定要化埋眼影配合

如果你完全唔化妝嘅話 我建議試下lighly rose (gray應該自然啲,beige幾顯色)/olens viviring嗰類試下先
無度數不過中意帶color con
問題係一般市面上賣B.C. 8.6
我弧度好大 帶8.6好痛 要8.7 8.8先舒服
但係弧度咁大好難買 我仲係多數揀月con 更加難買
beige我上面有圖 的確係顯色 未試gray
韓國好多阿 lenstown lighly 果d
就係見到你幅圖所以相信顯色有時啲產品圖好靚但出到嚟無嘢睇
gray因為同本身眼珠較相似,一定會自然啲

再自然啲就olens viviring,款似但著色細過lighly rose,我估gray同choco唔化妝都得

btw lighly rose出咗三隻新色,無beige咁顯色,最上嗰隻叫cacao

咁啱見到lenstown 月con
印象中好似唔少日韓有8.7?可以搵搵佢哋官網,或者好多ig shop都有寫

我初頭好介意bc,唔啱就唔買,驚戴唔到,後尾個fd話佢照帶,咁我都試,又真係無嘢我8.6帶0.1-0.2誤差都無嘢,之後已經無視bc照買都係睇人
E個好靚
好靚
之前試帶過一隻8.5嘅 痛到開唔到眼
除落嚟成隻眼紅曬
啱啱新買一款又係帶上去好難睜唔開眼
帶住七八個鐘後隻眼紅兩日
micare好似係8.8

BC真係好睇人,有啲人+/-0.2都冇問題,我8.6戴8.4都得
個人覺得物料都關事
去88試過幾款 唔記得咩牌子 唔係博士倫同acuve
驚係出面配唔翻
係咪咩smartview
散光款
係啊係啊
我見sv出面無得買 下下去88配好似唔抵
我戴revia覺得好舒服
Victoria就不了 走位
大家通常去邊買?
我淨係識Tokyo lifestyle同Donki
貪有得睇sample
日森買seed平到喊
香港買貴成倍
都係嘅,有時同BC同度數唔同牌子都差好遠
上網的~上面有黃店list
Btw 我revia係donki買
後尾發現olens都有晒donki幾隻日牌
Donki唔做特價但olens買幾盒會折
所以唔洗再去donki買

不過見樓下話olens都係藍(?)

同埋olens day con香港一定平過韓國 親證
我未試過olens
只係見啲廣告賣得好勁
又見到佢啲色幾靚就想試
但我好鐘意revia去旅行
戴十幾個鐘都冇走位
竟然香港平
樂天
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞