隱形眼鏡contact lens 交流區

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
謝謝c打
選返隱形眼鏡分類就ok了
黃都咁話
貴咁多
隻lacelle175
我落黃鋪買仲平
追左幾個post
見你地話旺角視光巴未唔開佢名
自己住大埔 有去個間廣場笙眼鏡 好入 但都係有視光師
唔介意冇得驗眼就k11 賣con個間
咩bc
材料?
戴幾日就收檔呢下慘

有時想揀啲睇落自然得嚟又唔會死黑色大部份都係月Con
BC=弧度,唔啱一定會唔舒服
yes....講真 BC FIT既 負擔得起帶A字頭果隻啦 係超晒班貴得有道理 雖然自己唔鍾意 但係戴落隻眼無謂鬥氣

呢度見到好多人帶好多咩韓國CON..有時仲見到出面有人敢戴大陸CON...唔好呀真係...你戴CON係安全第一 除左點造出黎 溫度控制 運輸管理都係好重要,勸各位唔好貪平 戴唔起A字都戴翻大牌子 最好戴DAY CON, 月CON唔好戴 保水量一定係差D 仲要衛生問題煩到仆街,寧願2WK都唔好戴月
請問香港邊度有得賣?
上網訂
上面黄店list. ?
覺唔覺得
即使BC數值一樣 唔同牌子既con帶上眼都未必岩?
我都有呢個疑問
買左lensme akma同holoris嘅bc8.6 但係holoris戴上眼會啜眼 嚇到我除都除唔切 但akma就冇呢個問題
想問下係咪唔同牌子嘅弧度 上眼都會唔同
係lensme嘅realfit同holoris先岩 realfit冇問題仲好舒服
韓國Con我戴開Olens,香港有門市,反正自己買Con都係揀信得過嘅去買,淘寶Con都大把人夠膽試

Day Con預你係用一次就掉,啲料係唔及2wk同月Con,所以有人會覺得月Con係舒服過Day Con
Con嘅物料,厚度同含水量都會有影響

唔係掛 就算黃都撐唔落
我去大埔個間都係185
賣成195又冇得驗眼
其ig shop食水都幾深
我一定幫襯有實鋪 唔洗狂買先免運
但係韓國靚d

最近留意近日系
我自己中意軟身
睇咩數字?
too long didnt read
用過
有點油膩
但ok 的
180元左右
ummmm...我以前就做CON RELATED既生意...大概咩CON咩料 舒適度係點都聽過人PRESENT同PAPER介紹...當然我冇視光師眼科醫生咁專業 但係都叫了解過

以我所知呢 OLENS呢D真係細牌子 MARKET COMPARSION基本上完全忽略既 我唔敢講佢唔安全 但係佢保唔保證到大廠既質素? 你大廠經衛生署註冊 呢隻OLENS有冇做到?溫度控制?QC? 因為係戴上眼既物品 衰左就好危險 出左事搵邊個負責(有冇人負責都難講) 我唔係針對OLENS或者其他細牌子 的確可能有佢地好既地方 例如多顏色 包裝靚ETC...只係想講品質控制一定係大廠優勝 造CON既技術一定係歐美領先世界

另外 舒唔舒服 唔同人有唔同睇法 但係根據好多PAPER 一定係DAY CON既舒適度統計比較高分

最後 咪撚試淘寶CON/不明來歷既CON 最好大陸CON都唔好試 同你係街邊坑渠執野食塞落肚冇分別 你冇事係你幸運 因為你永遠唔知佢背後有冇做過TESTING,EVEN TESTING既實驗係咪真
大埔邊間?
叫鋪頭俾試鏡你最實際 試岩先買 一定係咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞