隱形眼鏡contact lens 交流區

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
我帶開day con
好鍾意ever color同angel color啲大黑邊
有冇人有其他推介 係咪得我一個鍾意儲con😂
自然con一定係seed
肺炎前戴緊出名有混血feel既candy magic secret premium
最特別既一定係jill stuart
難得一見自然又顯色既粉紅
點解肺炎之前先帶
日con就台灣karacon peach brown 呢個真係勁靚 好清透
博士輪柔啡 就無咩精神個時戴 放大效果好好
月就olens falling choco 放大得好多又超自然
岩曬番工番學日日戴
你地邊間買開幾錢對到
日日十六七蚊好重皮
上網買信唔信得過?
其實你可以去 O lens 或者 Pinkicon 睇下 個到好多日韓款都幾平下 而且帶月Con 平好多 二百頭有交易
戴散光con皮費好重
最常戴台灣con
星歐 花紋唔算好靚但好平同非常舒服唔會乾
Richbaby melty brown
flanmy matcha tart 日本台灣都有 我只買過台灣版
月拋 海昌 倫敦杏 黑邊狗狗眼 放大好好

上面幾款都固定回購

晶碩光學 好多款day都戴過但唔太啱我 好快乾 反而monthly 嘅仲好戴
仲有帝康加美OPT等好多款都試過 但印象唔深

香港買到嘅款
One day acuvue define 試過幾款 都偏自然 唔係太中意
delight max beauty 有黑邊 試過cherry&brown 都唔錯

freshkon one day永不錄用 試過乾到甩左出嚟 搞到單住隻眼揸車返屋企

日本嘅話
Angelcolor Bambi series 同envie都好中意
我都係有散光 但係通常買con都唔預散光
我都係 鍾意bambi series almond嗰隻 絲有冇興趣夾份買 我就黎用晒
搵啱舖頭/直接日本網買應該冇事
Sister following
我返工會戴散光con,放假先戴返普通con

同埋我好撚烦,兩邊近視度數唔一樣,散光線位又唔一樣
我覺得韓國嘅con幾好,特別個間o字頭!好水潤透氣👍🏼
戴過咁多個牌子係佢唔會乾
我都係散光好貴
用緊cooper vision 透明con
Color con就用seed,貪佢有散光 夜晚睇野都唔會朦晒
我用oasys 散光day con 一盒都300幾。。
好貴其實有百幾度散光戴正常con得唔得
我唔係香港住夾唔到啊sorry
戴開olens同台灣牌子
前者vivi ring同spanish circle幾靚
我就係百幾度但係照帶
我透明con都係coopervision,用緊佢隻clariti散光,但成日覺得好乾要係咁滴眼藥水

Color con用Candy Magic,冇用散光一到夜晚就仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞