《原來瑞典沒有貓》(四)【世外桃源法羅群島篇】

1001 回覆
212 Like 3 Dislike
我係新讀者
今日一口氣睇到尾依家好失落
決定要追埋gay廉巴其他故
Gay廉唔要牙膏要薯仔
買包薯仔麵畀我咪算
多謝西樓,真係好好睇,雖然sad end, 但起碼最後四眼都知蘋蘋鍾意佢,同埋二人心中都有一段美好既回憶
睇到好想喊
明明平時好撚眼深唔會喊
好心疼蘋蘋同四眼
點解個天要咁對佢地兩個
點解好似係咁俾苦難佢地每一位(包括牙膏)

曾經我都鍾意左一位經歷、諗法好似蘋蘋嘅人
而我嗰陣之後到宜家都從沒再見到過貓了
一次過睇晒個故先留言
真係好典型gay廉式嘅發展同鋪排
但今次個故事真係好deep
好值得再睇多次個故事
特別係留意返男女主之間嘅對話
應該會有另一番感受

Anyway 多謝gay廉
睇到最後先知原來當初有咁多細節
好似蘋蘋第一次見到小黑就好熟 飲醉酒返房係上去唔係落去
估唔到一路住緊既屋係佢屋企
咁蘋蘋最尾有冇死到?
不如你試吓睇多次領悟下先?睇唔明嘅睇埋其他讀者留言解說

都講得幾明顯
好睇!
呀樓主
一個請求
sad end既故可唔可以 唔呃我地話唔sad end
呢度大把人懷住“唔係sad end”既心情睇故,結果睇到尾嗰陣變得更加sad
呢個係樓豬式嘅'happy end'

舊讀者一早已經有心理準備,新讀者就要適應下啦
蘋蘋解脫到某程度上都係happy end嚟嘅,對於佢嚟講唔係sand end

你知唔知終共hack咗來自三十幾個國家、幾十間 global telecoms 至少七年,竊取了大量 data??

https://web.archive.org/web/20191215181157/https://siliconangle.com/2019/06/25/data-stolen-global-telcos-suspected-chinese-hacking-campaign

想睇吓點可以阻到終共 track 你?即刻撳入嚟睇:
唔想再有手足被黑警自殺?用呢4個apps! (啱所有人用,尤其前線手足)
https://lihkg.com/thread/1864933/page/7?ref=sharer&post=172

請大家幫手正評,幫推,避免沉底,P牌推唔郁
周采蘋個日記有少少似《我想吃掉你的胰臟》個共病文庫咁
至少兩個主角係某程度上都算喺釋懷咗,已經算眾多sad end之中嘅happy end了
我覺得蘋蘋佢本人都唔知自己係咪中意四眼,因為佢話過自己對四眼追過去既事有感動,但唔覺得係喜歡佢
不過四眼係佢唯一出現過感覺既異性,我覺得咁樣對蘋蘋黎講已經好足夠,中意佢既異性有好多,但佢唯一一次有感覺既係四眼
至於咁樣係咪叫中意,我諗每個人都唔同睇法,我就覺得咁樣只係去到曖昧,未算係戀人果種中意
ching ho ball
我嚟遲咗
我一直都係你身邊冇離開過你
gay廉
上面個巴打解說得好好
但我想知點解蘋蘋會無鍾意過人
人生無常 珍惜眼前人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞