[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (52) 2020繼續願榮光歸香港

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
巴打可唔可以share下用咩快門光圈ISO?
賣萬三大舖有千五coupon就可以諗下 細舖不了
好似係 sony , 我見係 sony d promo, 未問清楚
細鋪係因為驚水貨機??
講緊細舖賣萬三就不了
Price.com淨機一萬一千幾
萬寧coupon
三娘四佬係扣起左$1500 coupon
佢講比你知只係參考
實際唔同地方唔同setting
有人用F5.6 8 11都影到類似效果
呢張相要影一定係天光前景黑/相反
都係要反期拉返光暗/前期落gnd
正常都係用F8-11 除非你想有景深
iso 100因為落腳架 用av mode快門咪唔洗理 用m mode咪睇返情況調
無一定答案 佢唔用腳架iso就預左高架啦
網上有人試過係四X 三X 買機上sony整先發現唔係行機

因為佢地d 機係搵人拆貨 無咩保證
咁我都係想拎個參考啫,你講嘅我都明
天氣+運氣先決
55 1.8 同 85 1.8 大家會點揀
已有2875
唔係行貨上網登記保養嗰陣應該登記唔到
唔係咁多人會登記
罪大舊年話出個USB C HUB係咪走左數?
咁耐都唔見賣街嘅?
https://www.sony.com/electronics/card-readers/mrw-s3
我自己會揀55.8, 因為唔用2875 果時, 55.8 可以長插, 相反長插85.8 在使用方面有啲困難
有鏡換就唔預長插
同why巴講既差唔多
就現場嚟set,但嗰日iso fix死左100
有張我有前景影埋,但本身我無gnd,就用左包圍曝光影幾張返去合,張相啲detail都有出d
平d 散景靚d色差都無55咁勁
不過都係睇你影咩多
我都有2875,有過50.8,現有85.4,85.4係我最鍾意嘅鏡,焦內sharp,焦外奶油,如果我係你,影人像我會要85.8
85.8人像鏡黎講性價比極高,加上你支變焦始終無cover到呢個焦距
我上星期百記買13600 送1500coupon

Coupon好似係萬寧
驚比人試過
試過有幾奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞