[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (52) 2020繼續願榮光歸香港

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
可以買個防潮盒+防潮珠嘅
效果都唔錯
你咁搞應該唔太work

好似呢啲咁係未已經ok
你要check 住唔好太乾, 如果唔係相機啲皮會爆裂
大路同俾貴小小
ok ar
買多個濕度計掉埋落去就更好
keep住濕度~50度就夠
1. 最好買有濕度計果種,MON住防潮效果
2. 最好買防潮卡 (可插電加熱蒸走水份循環再用)
3. 鏡頭機身最好可以先用密實袋封實截氧氣
你個相機袋唔係密封所以冇用的

是但買個防潮箱,再買舊電子防潮卡
兩舊水唔洗
密實袋封實截氧氣??? 抽真空?

唔係成年唔用我又覺得唔洗咁盡既
除非你多70-200個d大炮,建議買d闊身好過高身個d箱
度下你有咩鏡,同將來預計會用咩鏡
未至於抽真空,普通密實袋迫走空氣就得
實際上可以減少接觸氧氣&濕氣
另外防潮卡/防潮珠效能完咗無發現時,起碼仲有一定程度防禦
岩岩去星際啲人好nice,我話部機有啲問題佢會幫我整埋仲收少我廿雞
想問laea3 d對焦點係咪仲多過laea4 (15點)
但靜係用得原廠鏡
係原廠有ssm嘅鏡先得
image edge mobile 真係用到好撚嬲

次次開 app 都要同意條款,唔上網無得用
位置資訊連結一熄芒又用唔到
變相每次相影要 GPS 又要重覆上面「同意條款」「重新連結」兩個步驟

有無巴絲都係咁
得支70300G 用住先
一早唔用呢個app, ios 用"cam remote"
Android 有無 replacement?
android 用card reader 可能係最好解決方法
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

https://petitions.whitehouse.gov/petition/appeal-add-genuine-dual-universal-suffrage-hong-kong-part-phase-2-agreement-between-us-and-china
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

而家美帝要求強国簽左第二階段先撤關稅
所以強国一定要被迫情況下同美帝簽協議
香港要搭順風車

另外, 所羅門聯署:

https://petitions.whitehouse.gov/petition/beijing-2022-winter-olympics-corporate-sponsors-dont-deserve-tax-benefits-so-dont-help-them-fund-ccp-propaganda-again
影唔快既野,沒問題
支鏡本身已經唔錯
我係想每張相都有座標
camrote 先岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞