[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (52) 2020繼續願榮光歸香港

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
預左冇
a7 同 a7ii 分別唔大 多左防震

a7iii 同 a7iv 分別同 a7riii 同a7riv 差唔多 除左冇多到pixel
A7m4 有RX1R II
先有既光學可變低通濾鏡
r4 video af 做埋eye af
收藏家made in china
防潮家made in taiwan
搵左成個月都搵唔到現貨
想問如果想upgrade去full frame機, 而家有邊部抵買? 用緊a6300
等a7iv?
抵買嘅a7iii
11000蚊就有部相當之好嘅ff 機
出咗a7iv之後應該會再跌多啲
想請教吓黎緊想買a7iii,我見百記賣15xxx四寶可以平5000,但上網睇四寶好似風評麻麻,係咪都係去返百記買好?
你係新手入坑定轉會/換機?
用緊a72想升
係咪即係唔使考慮74上R4就得
橫掂74個launch price應該同依家r4個街價差唔遠
本身用緊a6300
我係你可能會出r3
你睇下百記贈品岩唔岩用?唔岩去四寶都可以。只要唔好聽sales 9up sale你野就得。
之前喺Dpreview睇過R3畫質好似好過R4
部嘢跣手跌過落地
成日驚佢突然死想快啲換
係咪年尾先出
咁我再等下啦, 而家6300都叫夠用, 想問埋如果轉左full frame機, 有冇話邊支鏡必入? 通常旅行影人同景多
就咁睇74真係牙膏左d,剩係影相㗎話r3真係夠玩
當然,有錢梗係有新買新
三娘四佬係扣起sony送既coupon/鏡頭,同埋冇任何配件跟先咁平

去星際行個圈,睇下dbaxe同dcfexer,前者專賣sony野,後者開左十幾年既相機鋪。dbaxe前幾版有巴打話扣哂coupon/鏡頭都係萬一鬆d。

問個陣記得問佢
1. 現金平幾多
2. 唔要配件平幾多

自己再計下數就ok
你如果影raw就預左上R4要換埋電腦
出左a73冇耐咁快出a74
其實比我我會買r3多過買r4,
r4始終一闊三大
74 有real time track
有新evf lcd
有 6k
有可變low pass filter
仲要應該r4 body design

咁都算好牙膏咩手揸73想放咗佢換74wor
r3或者a73都ok
特別a7iii個價會再跌
一萬左右有部ff機
a6600要幾錢先打到a73
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞