[iOS/PC] Gwent 昆特牌 (5) 睇完Netflix就要玩昆特

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
Reddit d人話arena係鬥抽神卡嘅模式,幾多人唔鍾意
辣殺mode 不了
叫做舖舖唔一樣囉
NR或者松鼠
放老鼠呢套鳩得嚟可以捉倒唔少大路deck
用盡方法複制日間幽靈
之後用法術觸發個死聲
最後再自己食哂啲幽靈
生老鼠生到對面冇位出牌
最後一張卡食唒全場1/1
好多6勝
*最多
你以為自己神卡對面仲神過你
你地有無用aretuza個card picker?
我唔係太熟卡所以都有參考, 覺得都幾有用
其實都係揀D唔洗配合就有大點數既牌
同爐石差唔多 利申兩邊arena都唔識玩
真係辣殺mode 某cost或以上限死1張應該會好玩d
Arena好似無限制provisional cost?如果無真係極大問題
for fun mode勿認真
不過roadmap都話遲D會改arena
可以期待下
爐石係用cost限制每回合可以做嘅事
而相反gwent係每回合出一張卡 無論幾多cost

咁樣arena本來神揀25張靚卡係無爐石咁平衡
追完post睇到下季冇balacne patch,啱啱夠資源砌新deck係唔係唔驚佢短時間改卡?
yes
要改都要下個月先改
好,唔該
紅雀咭背畢業
今季放棄, 淨係識玩一個FACTION

因為下季都係同一個META, 我係用ARETUZA果套CALL OF HARMONY
https://teamaretuza.com/meta-snapshot/?deck=372
呢套真係痴線, 你贏到R1基本上贏硬
唯一難就係贏R1, 靠PERCIVAL同DRYAD ENGINE 拎點數, 俾人REMOVE/抽唔到就早走
R2一定要BLEED, 用哂D卡, COMBO: RADEYAH前排+SCENARIO 一TURN CHAPTER 2, 因為多ST, TRAP可以做到10+點, 儘量留LEADER/可以2:0
R3要有OAK/VERNOSSIEL 先大機會贏到
提一提, LEADER可以PULL DECK入面全部卡, 除左COBRA
見卡左R4咁耐都升唔到上去,諗住玩下齊魔女皇,點知連贏6場上多個rank
最憎對呢幅
呢套真係幾癲
試過贏pincer maneuver成條街
同埋比想像中穩定
感覺好用過普通harmony deck
x2

btw 想問幾點完賽季 依家r8唔知趕唔趕得切
spyro放棄了,都係冇card back
聽日下午5點
加油大家 我係pro rank等你地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞