[iOS/PC] Gwent 昆特牌 (5) 睇完Netflix就要玩昆特

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
老老豆豆
真係唔明點解SK SECOND WIND 得3.75星
副DECK真係好那煩
一ROUND 爆三十幾點唔講
船加祭師無限復活玩到講粗口
有冇用過
用過就知幾灰
用monster見到真係想死,s屬m屬完美配合

玩MONSTER無解卡
同佢鬥大咪得
睇你玩邊副 正常自閉就怪獸第一
你用死一套牌組梗係
你玩多幾個唔同種族先再講
要爆三十幾點就要留復活
最多都係可以復活隻祭師一次
對其他種族唔係一落場就死左
就係煲大先再比人殺
正解 人地場場對ng 有苦自己知

利伸玩NG 龍龜?解! 30點祭師?解! 船?解! 烏鴉老母?ping 一野再SWEERS!
北方有咩核心傳說要合, 而家有狗男女,決鬥王子
Draug Siege
不如合左matta同radeyah先
果d 有啦
Bloody Baron必合

玩Siege要合埋召warfare果張
玩Draug要合Queen唔知乜9
有無高手解釋下Harmony點解仲係T1
麻麻地咋喎依家
蔥蔥巴可唔可以講解下
依家果副劇情NG同Pincer Draug感覺上都幾易打 對親都贏
harmony又無解牌 只可以睇對面表演
NG last round上6-7次毒 harmony得1-2個purifyNR花式表演你剩係可以觀賞
反而精靈果兩副swarm deck落左T2 諗唔明
有d咩唔洗點洗錢既卡組好用
副decision 愈睇愈勁
harmony玩法唔同掛
我諗係要贏R1再逼R2
咁做既harmony好勁
不過d大陸仔都話harmony係弱可能真係環境唔同
置頂po有個新手budget deck網
可以參考下
又玩左幾場 應該真係要贏R1 push R2
Draug, NG decision長局都唔弱過Harmony
尤其decision NG, 啲綠皮妹妹比佢毒死哂
你用caress黎purify毒既話仲會比佢invocation 好蝕
我都好耐無玩Harmony

上季我一開始都係玩harmony 同ng scenario poison
我自己玩poison都屌贏harmony, 解牌太多
又俾siege屌虐
我都唔明點解T0

其實我估可能係harmony易上手
r30-r7都易上分

但係harmony in pro rank
我覺得仲廢過call of harmony

利申今季hea玩
不過我今季玩call of harmony打nr愈黎愈辛苦
Draug 同 siege 都好難打

可能harmony對上nr會好過call of harmony掛
利申鳩up
我仲玩緊lock down 上, 感覺好食腦....
NG係難玩又好玩
但對面玩家既遊戲體驗會變0
今日出LOR
Gwent仲唔積極d
出啦?想試試佢
garena有代理?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞