[iOS/PC] Gwent 昆特牌 (5) 睇完Netflix就要玩昆特

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
見差一張就齊整左黎玩,得13張怪卡好唔慣,攻擊型怪獸
又真係幾勁呢套 不過我唔夠碎合哂成套
直接合副怪獸玩住先
http://www.iyingdi.cn/share/topic/post_share.html?id=2130765&shareFrom=iOS
裡面有新怪獸既玩法
佢話今個meta最勁係SK同SY
SK真係好勁,呢季好似打親都係鬥殺牌,自閉deck俾人殺到灰
係時候上twitch下野

Btw MO 套功擊deck唔錯
頭先對左場draug, 比對而克到呢
超新手入坑發覺MO幾好玩
不停buff自己
之後比人reset成行
點解我副北方圍攻唔用得? 少左6個cost?
detail?
即係MO唔好用?
又好玩又好用(至少Rank 7前一定係
今個patch怪獸被buff 所以放心玩啦
好用
因為新meta pincer nerf左cost?

想知中間果隻右上個盾係咪姐係頂到2下攻擊?
同埋揀邊隻好
中間暫時比較受歡迎, 但要砌DECK
右就咁點數, 咩DECK都岩用
2其實係某副combo deck既key card
3就咩deck都用得 所以都係3
定係玩住啲新手deck先,睇多陣meta先決定
三萬幾碎片合到一副deck?
三萬幾應該合到 5 6套左右 有d通用既卡合一次夠
新手入坑
開卡包點樣先可以判斷到3揀1邊張好d
你今日recommend個套好撚勁
仲學緊玩就已經連贏緊好多場不過我只係14rank廢物
其實好難 好多卡都有佢唔同既combo
不過抽到金/紫卡拎上黎問下都ok
呢個patch未有top tier deck 抄住 你講你想玩咩我地再幫你睇下有咩大路既
之前買新手包揀左張Iris shade
打左幾場都唔知點用
有冇咩中立卡值得一合?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞