[iOS/PC] Gwent 昆特牌 (5) 睇完Netflix就要玩昆特

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
already have the call of the forest, 但唔知點解佢再放呢張.....睇唔透 我係Leviathan到睇到
我都睇唔透....
個人覺得8果隻弓手其實都唔差
可以harmony buff多野 因為4/6船人差唔多次次一出就比人秒解
同堆試左幾場換走4/7 elf beast 2人組
成撚日出第一隻就比人ko
死神撞NG幾乎必輸,張Yennifer太惡,玩左一陣就棄左
宜家玩Draug最起碼唔會俾人偷左張Scenario就跪低先
其實要上7求其一副T2以上既都做到,係時間問題
但係Harmony上到7以上就下下俾人針住黎打
屌 由beta玩到依加先知原來呢度有集中討論

kikimore係真係好玩 R3 kikimore queen比人解晒都仲係好撚大點 而且點數平均 毒/燒punish相對輕

重點係kikimore queen瘋狂thrive成行個下 玩過就知有幾爽

NG係會相對難打d 注意分散點數就ok
佢自己本身點低 解清我地d core都未必夠贏

SK會難打我估係講帶regis既greatsword deck

老實講長R3鬥點數大既話呢套係無解
我地一冇硬解清佢greatsword/dagur 二冇清天氣

贏既方法應該係死搶R1 然後2:0佢 greatsword同以前beta axeman完全係同一路野 呢套野點大但少thin好依賴三次漏抽 頭兩turn engine成日上唔齊手

唔好比佢bluff到 死打2:0

好多時你會發現佢地未打晒d牌已經投
其實集中討論po都係出左iOS版先開始有
我係homecoming棄左game
然後手機版出左先回坑
draug 又勁又好玩
成堆殭屍兵好爽
自己人殘血又可以幫佢復活
之前都玩過inspired zeal 版
比較起以前冇咁怕比人一野燒晒
其實係邊4張
我估係
奸夫淫婦劍 4321 321
淨番2個 死肥仔 & mk王子
屌諗左一陣奸夫係邊度
呢個真一爆成行殭屍兵加埋d音效果下好撚爽
干將莫邪

笑死
我竟然睇得出發生左咩事
睇黎我對NG既怨意好深
其實mystic echo harmony R1應唔應該出water
定應該留住等R3爆4隻出黎
最多係咪4隻
最多係無限隻stefan
NO RNG IN GWENT
四天王
Philipa blind fury
Falibor
Bloody Baron
Prince An乜尻
佢bribery左張投毒?
其實個faction challenge既reward係咩
Exp增加?咁邊個贏有乜影響
你橫店都有哂所有bonus
全部人有獎好過敗方冇獎
如果敗方冇獎既話應該冇人會揀sy/mo
唔一定,尤其而家對咁多deck都要bleed好多時都要用water搶R1
玩緊帝國 有冇邊張係新手牌組一定要落
抽陣型桶抽極都抽唔到啲實用卡
我bribery兩張Damien
對面bribery兩張廢卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞