[iOS/PC] Gwent 昆特牌 (5) 睇完Netflix就要玩昆特

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
下個season有大量balance update
同意 所以唔好聽攻略/大陸仔講 要棄邊1round
隻game從來都係考大家對各種faction 牌組既既認識+記性 再決定棄/留
當然仲有其他細微因素
Buff怪獸
而家bomb heaver 係長入一張玩咩deck 都要帶
見到對nr/elf/sk先用 唔係就換走佢
Agger贏round 1可以控制2 3長短 好多時就算輸1張手牌都盡贏
Pellar 必入
條女對鋪場deck 幾正既
新手,以前打Pc就識玩,而家又要砌deck成盛仲要全英文覺得好難玩
https://www.playgwent.com/en/decks/045b7b13a2e274d5af3cadfeffcc61ba
隻4/6換行真係好爽成日發揮奇效
頭先有人放10幾cost張火
比我救走左2張
對draug又可以將佢d人集中係一行等佢生唔到仔
Btw 唔怕撞死神renew可以落番call of forest 宜家真係有d卡手
想落番defender就跟番tlg 果套
我個人唔多鐘意張defender 純粹因爲撞到enslave係送defender比對面
手機版有中文既
想請教下面對poison/lock點打?counter佢既又會係邊種?
十場有7場都係佢地⋯打左成晚都卡rank呀
俾人不停破壞遊戲體驗

想換套牌玩下鳥
Harmony掛....落齊晒purify果3張elf
再極端d 4cost果張boost3+purify 都可以考慮落1-2張
不過如果佢rng high roll bribery你都係收皮
再唔係nr draug d怪戰力低比人毒都唔肉痛
Transform 果下又清到一次毒
又再極端d 4/5果張丫伯purify又可以落
殘體死全家啦
松鼠大優勢
最怕應該係怪獸
咁玩住英文先
唔算深 玩得耐就睇得明
要慢慢睇

有無巴打教路點樣可以鋪老鼠鋪得快啲?

我覺得鋪得好慢
咁依家nr siege 定draug勁d
我淨係知全部都係draug
即係邊張?抄完出黎唔多識用
malena
Draug穩定好多
玩鋪場既多數都輕鬆屌打poison
請問巴打們邊張好用啲
1 or 2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞