[iOS/PC] Gwent 昆特牌 (5) 睇完Netflix就要玩昆特

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
佢又無寫明Lockdown
我以為leader ability唔止係disable
係直頭ban左招技
算 當買個教訓
iOS版出左令CDPR賺多左一百萬美金
android版出埋就真係爆炸手機卡game真係冇得輸
Twitch多左人睇
唔好意思岩岩開始玩無耐
Set kegs同 Faction kegs有咩分別 應該抽邊個先
唔該哂
隻game有6個陣營(職業)
你描faction keg就針對一個陣營既牌黎抽

Set就係 你咁諗 老麥既巨無霸 魚柳bell就係base set, 一開鋪就有
果啲蝦包 著餅包 龜頭包 全部都係expansion 經營緊果陣加 每加一set都有個名 Merchant of Ofir係最新expansion

功利黎講建議抽Scoiatael keg
因為Scoiatail係最強陣營
松鼠黨幾時nerf呀
咁set kegs係咪所有陣營都用得
faction keg就只會出指定陣營既卡 如Monster Keg只出monster卡
set keg就會出一個擴展包既卡 其中咩陣營既卡都有(包括中立)
對新手黎講 因為而家既成型卡組主要都係由陣營卡組成
所以如果你已經諗好玩邊個陣營既話 買陣營桶集卡速度會比買set keg快
base同松鼠陣營桶都抽完D銅卡
如果再抽就買其他陣營?怪獸會唔會好難玩 幾鍾意D卡圖
其實最緊要係快速集齊一套完整既T1/T2卡組
未集齊既話建議都係開番相關卡桶先
有一副完整既deck再考慮砌第二副
以上個人睇法
感謝巴打 解釋得好詳細唔該曬
就出附文大地 希望唔好拉走太多人
又唔會拉走好多既
我諗佢會拉走爐石既玩家多D 因為兩個都係費用系統game
利申唔鍾意有費用系統既卡game
好睇佢二月個大balance patch點樣
我就冇話邊隻中意d
gwent 係我第一隻唔用cost卡驚
想問Thronebreaker , 新手指南提過
"全成就56獎勵點 (Thronebreaker冇得手動存檔/讀檔,強烈建議跟住全成就攻略玩)"

咁入GAME 點搞
想問下依家係咪冇得用lock技unlock,我以前玩可以
只可用 purify

前排先發現原來可以係呢度check 自己有咩expansion 既card 差好多發現差好多base cards..

新手教學可以考慮下加埋解釋d 陣營桶,expansion 桶有咩分別,同點樣知想要果張卡係邊個expansion 抽,同埋點睇自己d 卡儲成點

呢d 問題成日都有人問
應該係指跟住攻略玩
有啲key位揀錯咗就無成就
又會autosave
所以唔可以重新讀檔去番key位之前

我印象中係可以手動存檔
但係得一個save slot
所以唔可以讀番舊檔
用KIKIMORE打到HARMONY FORFIT
KIKIMORE combo 解唔到 真係buff得好快...... 唔明點解係T3 deck
btw 新手 玩左2個星期 上左rk 10開始多左好多唔同deck
唔係個個都照抄, 覺得好正
真係唔明
對2副T1 harmony 同siege都贏
可能低rank
利伸t5
R1-5先係netdeck區 個個衝pro rank
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞