[iOS/PC] Gwent 昆特牌 (5) 睇完Netflix就要玩昆特

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
如果一定要落就係bribery
第二Yennefer’s invocation
第三肥佬廚師(poison+purify)
呢三張我肯肯定所有NG deck都會落

次要就Radeyah (毒瘤中立卡bj4),
Royal Decree(中立萬用/tactic可以用menno拉),
Maraal (中立毒, ng/sy都會落),
Menno Coehoorn,
Ramon Tyrconnel

其實仲有好多實用金卡, 但係ng太多deck唔係張張都岩用
新手絕對唔建議玩帝國
Cyberpunk 2077 delay到9月
Gwent玩家表示笑而不語
真係56名多d經..
死啦 一張都冇
繼續抽陣桶搏金卡
慢工出細貨
利申預購左
都好 多d時間投落gwent (會的話)
即刻想砌副群島打季賽
今日打到多左好多
SK玩落都唔錯
bleed R2打死唔少harmony
隻purify解毒幾好用
但對lockdown用唔到leader
再比人拆scenario就gg
揀左MO留名

今季剩係玩MO,老鼠deck, kikimore Queen, 無限再生consume Ruehin,全部都好好玩
你打ranked定seasonal?
我想打季賽刷經咋
Matching快d同埋d人出牌都快d,今季sk都勁
揀怪獸fraction challenge輸左
結果SY同SK先最多經
明明感覺上SK都多
新手玩緊deathwish 打親poison/lock都好辛苦
想轉bleed⋯依家個版本嚟講掂唔掂?
Kikimore la
NG偷3以下
另外有lock
kikimore你都做唔倒啲咩
consume打NG唔好諗住食自己有毒怪就叫解左
你只係泵大隻怪比佢下一張毒
they always have another
last say食屍鬼食蜈蚣長老都有機會贏倒
SK屌打NG
Engine多毒又毒唔晒,毒死左就係墓地叫番出黎
只要逼到打短R3 NG根本冇得打
上面咪講左短R3比人拆左scenario咪輸囉
lockdown跟本係針對scenario砌出嚟
禁leader再炸artifact等你progress唔倒
請問巴打有冇deck 可以參考下
我都係抄
https://teamleviathangaming.com/meta/
自己抄完玩下可能會換1 2張 但唔會差太遠
Draug 依套 我覺得1/6果條囡可以試下換6cost copy 銅卡果張 因為條囡都幾卡手... 同埋有defender就....
條女配Draug好撚勁,我自己有keep
我反而冇落Stennis落左Matta
呢隻game所有野都有得counter 只在乎你有無個張卡
同意我用reward point 一係想拎粉一係想拎石開keg 其他野真係wfc
呢套又真係幾勁 又唔係無腦自閉型幾好玩
巴打遲左玩 早2個月玩 black friday 有閃粉半價
舊幾水夠整成套deck閃卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞