[iOS/PC] Gwent 昆特牌 (5) 睇完Netflix就要玩昆特

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
ST好似最多情況係輸自己
Lockdown係咪應該T1 盡量用哂D銅卡
靠R3成手金卡個質量取勝
我覺得呢隻game個啲外觀獎勵真係麻麻
頭象框同卡背其實好難睇倒又唔係特别靚
得罪講句爐石啲卡背係靚過gwent
搞到完全冇動力去拎
但gwent動畫卡係業界第一
真係逐張另外整3D動畫
其他卡game整金個邊加啲閃閃效果就算
結論係premium卡閃粉重要過啲垃圾頭象
頭像場場都睇到喎
我鍾意儲頭像
卡背都有課 個偽3d
最正係有聲!!!! 有聲架d卡!!!!
同意外觀麻麻 但卡背係例外
偽3D真係好勁
我覺得最難頂係入場loading果十秒
成日有隻藍色大波怪做loading screen
唔明點解唔換做正常d既圖
次次等入場都會望實個偽3d卡背係度轉
新手玩家來講
隻game好好玩
玩咗hearthstone n年 變咗共雪之後一場都無玩過

而家有card game玩玩到我傻

啲3d card痴撚線
靚到想貨金整曬佢
因為以前d bronze 有tri art 姐係同一張bronze有3個唔同款連埋做一幅
取消左之後 廢事浪費 就做黎做loading screen
Tlg套harmony 改左 有冇巴打試過
因為呢類long R3大貪嘅deck一般唔易贏R1
只可打順境唔可以打逆境
輸左R1就會比人bleed R2逼你出哂啲key牌
咁你R3就輸硬
harmony之所以勁係長短回合都唔弱
short R3留返張水同天生技
同埋新版妖精野獸組合
一樣可以嘔好多points出嚟
大陸仔教玩KIKIMORE成日叫你棄R1
我用KIKIMORE打HARMONY未輸過
最難打係NG同群島
WILD CARD你搶唔到R1就輸硬
Sk 都係鬥多點 應該ok架
Ng真煩 kikimore冇可能發揮到
群島打你一點佢加一點嗰副對於玩boost 嘅Kiki more 好難打
你無牌可以打爆佢d engine
Kikimore真係食訊息差
對面唔去特意防既話好易贏
我試過幾張專登R1打低點數 引對面pass
雖然會蝕卡 但長R3冇人贏到Kikimore
因為harmony啲人多數似住自己long R3勁
點都唔會bleed人R2
但認唔清R3係唔夠某啲自閉多points
抄deck個個都識
真正勁唔勁就分别在睇唔睇得清對局
跟據自己同對手副deck弱點
去決定用幾多資源去搶R1
R2 bleed定空pass
比人bleed點樣反制
而唔係網上啲19教學
叫你舖舖一樣一定要贏R1之後long R3
玩緊northern d藍白卡都抽哂 係差紫同橙卡
想問跟住應該繼續抽博出紫橙 定係抽其他陣營桶

新手入坑無耐 唔好介意
屌有時內戰啲牌衰過對面好多
係 現實中harmony要贏r1 幾乎冇可能 r2要用幾多卡先係重點
講緊call of harmony
昆特真係幾好玩 冇爐石咁唔新手friendly
課金撚都唔係話贏曬
不過真係好難出金卡
雖然一開始差牌
我讓頭ROUND 引佢落多啲好牌
之後2,3ROUND 回牌換牌
最後反cup 好爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞