[iOS/PC] Gwent 昆特牌 (5) 睇完Netflix就要玩昆特

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
一開睇差啲因為佢棄劇
新撐Lm 啲卡靚到
call of harmony R1應該留咩卡
R1靠harmony打
必留percival schuttenbach,
dryad fledgling,
trained hawk

留金卡
一般都係換走銅卡
銅卡留各category 一張 觸發harmony
R1盡量唔好打金卡 由其係elf ( value低)

如果打ng/sy 要小心poison隻侏儒
唔對路就直接pass
避免card down

打sk留nature’s rebuke/ poison解priest
Stunning blow會直接秒侏儒
如果解唔到priest都係睇情況決定pass or not

最後
如果R1無/少harmony就hea玩
先手唔好畀對方平卡贏你點數 唔對路就pass
後手2 turn內贏唔到就pass
輸少當贏
大神個副係點 上網抄果d好似冇hawk
同埋yt好多都係贏r2,3 r1係輸
https://www.playgwent.com/en/decks/b65ad7649492a99954d79de3a8b53e19
我係抄呢副
應該係用hawk換vrihedd dragoon

call of harmony r1真係唔勁
無percival schuttenbach基本上好易輸
就算有 NG,SK,SY都好易解
R1嬴到就嬴
嬴唔到 唔好虧牌PASS就OK

左定右好啲 好似都唔係太好用
開咗22個keg 有8張金 算唔錯啦

Mill完又可以合張800
我開20桶得3張
新JOIN
想問點開劇情節點(Story Node)?
主界面搵獎勵冊
禁松鼠黨個圖案 再用你既獎勵點開
之前睇google 文件 我都想開松鼠先

但我電腦版 有reward key 6條 left click 開唔到

等我下ios版 試下先
開十個一張都無
係咪未開前面連住果d?
要開左前面連住既先可以開後面
用ios 按住就開到
同埋IOS 同電腦介面唔同, IOS好睇啲
有副T1 harmony 可以合多副 合Call of harmony, siege定NG lockdown/Imperial formation好?
NR同ST易玩d
我就建議分散投資
下次平衡更新可能大洗牌
新手第5場撞到松鼠, 對面狂課金, 勁多金卡又玩harmony
可能舊acc轉過黎,呢D好快升走
ST 輸左r1
r2 又要贏又唔可以出曬d 勁金 好煩
Premium同Standard有咩分別
感覺連開十幾廿個keg 會易中啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞