《魔雪奇緣 2 Frozen II 》- 2

1001 回覆
22 Like 7 Dislike
百搭架喎
當年還是大姐姐一樣,不讓妹妹結婚,叫妹妹走。
現在被妹妹收得貼貼服服。

創作者:kazeco
https://www.pixiv.net/artworks/53167541
第二張根本係pkm道館館主
第三張像15歲的愛莎,不過15歲又未穿白衣。。。
https://www.youtube.com/watch?v=GgPmy8RnlCA
Various Artists - Into the Unknown (In 29 Languages) (From "Frozen 2")

沒有廣東話
2:29 至 2:45 啊啊啊啊幾聲就過了三種語言
精通多國語言的Elsa
冇廣東話版有啲失望之前LET IT GO都有
btw叫Brendon Urie扮Elsa佢啲表情咁豐富一定好正
唔明點解迪迪尼就係唔出官方廣東話版
其他地方都開始放出黎比人聽
上集let it go 都好似有

btw 有幾種語言得喔喔喔
\\elsanna/

想問下點解Elsa 知道咗真相之後會結冰
係咪因爲佢承受唔到真相 定係應驗咗首歌?
playback 要消生命
可能係真相太黑暗又或者係詛咒掛
其實套戲關於大自然力量既設定同行動動機都冇點解釋,感覺上係為左設d難關畀主角同推進劇情而加入去
\elsanna/
父母的去向、冰堡、魔法,很多事情也可以解釋下去。
有人猜第二集和第三集是一起策劃的,2023年迪士尼100週年上映。
畢竟MCU、星戰、皮克斯等等都不是親生的。
有什麼比一個算原創的自家公主故事三部曲完美終結更完美。

創作者:https://twitter.com/chung_leeee_2

最後那段我們都是第五靈,我們以後都會一起面對,無論疾病、貧窮、逆境,根本就是搶先求婚。
睇分鏡就知係結婚視覺
加埋婚紗 邊個攻邊個受好清楚
btw 日本名叫安娜與雪之女王
不愧係日本 一個名就睇得出kristoff係兵
Kristen Bell(安娜的配音)訪問時說她兩個女兒萬聖節都扮成Elsa,於是她說:「那媽媽扮回安娜。」兩個女兒不同意,最後三母女都扮了Elsa。
最後真人mv終於扮得番
題外話
因為frozen先發現Kristen bell呢個人
而加勁鐘意佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞