《魔雪奇緣 2 Frozen II 》- 2

1001 回覆
22 Like 7 Dislike
上呀!Anna
佩比爺爺:「你地兩個真係睇少眼都唔得。」
安娜:(⋯⋯有邊次係關我事?)

《第十八集:等著你回來》
愛莎消失後,小白每天都會去崖邊等待。
「冬天,也許是愛莎回來的先兆⋯⋯」

《第十九集:經費不足》
30年前的魔雪2D版本

《最後一集:小白和王子》
小白遇上了一隻青蛙,吻了一下後變成了漢斯王子。

完結,兩姐妹和基斯托夫完全沒露面,謝謝觀看。

兒童選擇大獎:
最喜歡動畫:《Frozen II》
最喜歡男配音:Josh Gad(Olaf)
第一次係因為Elsa唔受Anna,搞到佢要揾Hans
《自我隔離》

「愛莎,我的記憶恢復了,你出來吧。」

「安娜,已經不重要了,你走啦。」

「不,愛莎,是我貪玩,將你醫療報告的『建議隔離14天』改成『建議隔離14 年』⋯⋯」
安娜是主動型,你不理我,我就在你面前找別的男人,惹你失控。
愛莎是被動型,因為太愛你,所以每一次都選擇離去。
就係因為咁,我哋先可以睇到兩場「你追我跑」嘅愛情故事
所以為什麼基斯托夫頭幾次求婚都失敗?
其實是安娜要在愛莎面前扔下這個粉紅炸彈

【7-11印花換領杯】

背後的傷感小故事:
愛莎分心照顧小白,而被黑暗法師打敗。
黑暗法師將愛莎和安娜封印在同一隻杯,但正反兩面。
兩姐妹永遠不能再相見。
當杯面有水滴,其實是她們的淚水⋯⋯

愛莎是狼;安娜是狐狸;
馴鹿、火靈、水靈只是穿了衣服吧。
兩小口耍花槍

「都離家出走咗幾個鐘,唔知佢今次又會唔會快過上次搵到我呢,好期待
「Yeah!身高差終於逆轉,原來咁樣高炒角度望落嚟,其實妳都唔係好高姐呵呵

「懶得戚啦妳我今日著平底鞋讓你咋你要記住」

https://constable-frozen.tumblr.com/post/616476444850274304/elsa-anna
體重戰爭

第一日
「好,食埋最後呢個聽日先開始減

三日後
「跑步?唉都係休息多日先啦

兩星期後
塊面闊咗?妳錯覺咋wa

一個月後

吓?!無理由咁重架?!妳個嘢壞咗呀

https://constable-frozen.tumblr.com/post/617655098975354880/elsa
第三集:婚禮前一天,愛莎失蹤了,於是安娜丟下婚禮,展開尋姊之旅。
基斯托夫繼續全程自傷自憐,和馴鹿說心事。。。
新「走佬俏公主女王」
唔怪得知好多人話Elsa係F2塊面肥左,原來係咁...
呢個wfc表情真係好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞