《魔雪奇緣 2 Frozen II 》- 2

1001 回覆
22 Like 7 Dislike
有無得Elsa拎最佳女主角
Jenggggg
唱完into the unknown無耐, 成個城既上哂懸崖到, 班TROLL碌出黎之後果part
俾個妹食住晒,宜家個妹做埋女王,以後叫她行就行,坐就坐
條仔一嚟即刻收聲唔想同你講嘢
Elsa唱show yourself: I'm dying to meet you.
5分鐘後
差D物理上DIE
btw Kristoff 段solo mv 睇到忍唔住係咁笑
有無睇真人版MV, 仲痴線
一刷K11 imax; 二刷日本4Dmax。總結咩版本都係咁正
有冇人發現揸鹿車個陣經過north mountain f1座城堡
岩岩睇完, CLS
仲要anna voice actor做返anna
btw,下面comment d人話想brendon urie扮elsa
屌 笑撚死
送杯冰俾人就得
仲要有幾個人扮隻鹿個出現位置
計劇情上真係唔夠connection,特別係lost in the wood 打斷左前後劇情既張力
,補番D outtake song 同加到120mins 既director cut 應該就perfect
我個仔(7歲)睇到呢幕時好大聲咁笑住講:哈~個傻瓜死左了~哈哈

佢突然爆出句野,㩒都㩒唔切
個節奏真係十足十olaf做劇情節錄咁, 前一秒仲笑緊, 下一秒突然重現死雙親, sad到震
令個節奏分開一截截好多停頓位,情感過渡唔夠smooth,好多呢D細微細眼位搞到沙石感好重 (但如果當做真人舞台劇,個flow同停頓位反而好常見)

相反toy story 4 冇呢D問題,plot twist 都處理得好好
如果每首歌之間既過場交代長番少少, 成個故事可能更加smooth
不同種類的Elsa:

創作者:找不到,歡迎提供

創作者:見水印

創作者:P站,shiro
《反斗奇兵》可以和《Frozen》聯動出短篇,胡迪遇上Elsa和Anna的玩具就可以。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞