《魔雪奇緣 2 Frozen II 》- 2

1001 回覆
22 Like 7 Dislike
原來都係京吹同好,好高興有印象,
京吹除左等劇場版BD,少左一部分注意力喺京吹。

12月尾先中左Frozen2毒,keep住睇呢post一段時間,見咩劇情/fans art/相關資訊諸如此類大家都已經討論左好多,發覺已經唔知點樣加入大家嘅討論,唯有喺度放少少收藏R水吹

3本同人誌係之前台灣CWT度買, 內容幾有趣。

姐姐今天也回娘家嗎,作者:囧紋
通販有sample睇https://www.doujin.com.tw/books/info/50467

we need to talk,作者: ㄋㄋ
作者有噗浪sample睇https://www.plurk.com/p/nmvxbq
另外作者又有新刊

同人真多神人!
另外,京吹指什麼?
京吹即是呢套動畫「吹響吧!上低音號」,得閒可以睇下,好睇

想向蛇夫巴R水吹好耐,見日日好勤力分享同做好多圖文創作,
雖然有D設定腦洞大開,但有趣,所以都係鍾意睇你分享嘅野,
特別係之前《愛莎的生日》短篇短得嚟覺得幾完整又有原作氣氛,幾鍾意
京阿尼我也很喜歡,去年的事真悲傷。
我看過《冰菓》、《K-on》。

Elsa:「安娜,我經常問自己存在的意義,我有兩個選擇,我可以繼續當阿德爾的女王,亦可以成為魔法森林的第五靈,阿圖哈蘭令我明白我可能更適合後者。」
Anna:「我明白了,愛莎離開了的阿德爾,由我替你守護如何⋯⋯」
謝謝。
京阿尼的畫面真的好出色,和《魔雪》一樣,隨手一截就是wallpaper。
eBay is my frd

有了有了 elsamaren 大旗!
《亨莉瑪倫的美夢》

「愛莎,我們成親那天,迎親隊伍會去阿德爾接你來北地。」

「隊伍會準備四人大轎,兩個車夫在左邊⋯⋯」

「兩個車夫在右邊⋯⋯」

「你高高的坐在中間。」

Elsa:「咁我咪仲威風過妹妹!」

Elsa:「等那些人仲成日笑我『天生愛情絕緣體,冰法滿分都無計!』」

【現實】

Elsa心想:(好尷尬⋯⋯亨莉瑪倫說着第五靈就突然閉目傻笑⋯⋯原來這世界還有人比我更不懂和人相處⋯⋯)
在Amazon買過周邊
最後兩張是《魔髮奇緣》
咩周邊?
貼紙書
送給小朋友

唔爭在加埋 cassunzel (Cassandra and Rapunzel)
老老實實
今舖我撐Varian x Cass
Varian 真係絕世好仔仔嚟
出《魔髮2》電影版,讓魔雪姐妹客串一下,票房就穩了。
完美計劃!
香港今日出果d係咪完全無野送

我淨係睇到season 1完,season 2 and 3 未睇呀,覺得 cass好型,完全我理想型,但加翻 Rapunzel 嘅樂觀就好喇
捆綁式
喜歡的人應該有第一集
本身睇第一集頭幾集唔覺好吸引
不過意外睇到第三季一首歌之後即刻入咗坑
Nothing left to lose
cass 同 varian
依家差幾集就睇完成個系列 好唔捨得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞