True Wireless 真無線耳機討論 (36)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
唔會屌耳又幾正
我都係咁
好驚越聽越大聲
我聽聽下又冇左呢個問題wor
可能係本身個耳機冇較最大聲
你試下將個耳機較到最大聲先
即係聽緊歌將電話較到最大聲?
定要點樣獨立較大耳機聲?
你試下聽歌果陣禁實右邊耳機個制將耳機音量推到最大,同理如果禁實左邊耳機個制就係較細聲,manual有教
我見咁樣㩒都只係較緊我電話個音量咋喎
唔係呀嘛😥😥😥
耳機音量同電話音量應該係獨立ga😰😰😰

耳機㩒大細聲都係郁依個音量
我自己用後感比65t進步/保留嘅大約係咁

優點
電量多咗
細隻咗+個盒細咗
有磁石
高音位smooth咗冇咁擦
拎出嚟連接快咗穩定咗
唔會屌耳
Hear Trough㩒一下就開同閂
Delay少咗(睇片同youtube同65t一樣完全冇delay)
通話質素都係好(會收到背景聲不過講嘢對面聽得清楚)
更加實淨唔會跌(可能我本身耳道比較深)
耳機分析力對得住個價有凸

缺點
中音同偏低音太散,對音質有要求嘅會有少少失望,雖然話就話可以靠app調音,不過始終代表佢唔夠好
(我自己就好著重音質所以扣好多分)
單邊得右耳
操作冇咗咁方便(因為每邊得返一粒掣,所以較大細聲要㩒實,比以前逐下㩒難set咗幾多,同埋飛歌要連㩒3下幾麻煩)

整體我會比7.5分因為用落你會覺得好舒服,因為個盒真係幾細所以適合唔鍾意拎袋出街嘅人
但係真係好唔滿意佢單邊得右耳

如果依個耳機有機會減到$1100或以下係抵到飛起
依家個價就對得住性能
命運2選1 falcon定75t
我決定買falcon 一來自己少講電話 主要音質行先

同埋75t唔好幾時出黑色 隻titanium色真係接受唔到
75t通話好好多,又有hear through mode, 冇屌得咁入耳仔,充電盒build quality好啲,粒制好禁啲。
Falcon音質好啲,支援aptx, 左右可以各自單獨使用,續航多2個鐘,防水好啲。但係唔fit嘅話會突晒出黎,fit就好訂製耳機咁好入好穩,做乜運動都唔甩。
所以最緊要都係試
Android撚幫唔到你啦
我依家如果手機同耳機都將音量推到最高,耳仔會聾
唉75t 出全黑仲好賣喇屌
有冇人對75t左邊會間唔時斷
新手留名
依家入手有咩耳機好推介
主要帶全日
75t連續用到7個鐘,通話夠清

胃信會員九折實1259,有興趣tg我名
我都係咁話 , 一出黑色即買
想要 米色 多啲, 係咪都係一月出 ?
9g帶落會唔會好重?
想買
又要繼續等
我都想等
隻灰 睇product相仲幾好 但見到人地影果d勁淺色
即刻hold住
iPhone 用家 你地係咪用apple插頭叉個盒見佢5v=1A 應該算好低電壓掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞