True Wireless 真無線耳機討論 (36)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
可能我用過嘅android都有就以為係系統嘢嚟,sor
畢竟ldac依類碼率更高嘅協議只要8.0以上就有
周圍都係話無貨
前日灣仔dma買到,有得試
新手粗用
平時聽Spotify
想問下
就咁買sony wf 1000xm3
如何
Thanks試左 感覺對耳機d 聲都係偏亮 高音 高中音 層次都分明
但感覺d聲冷過我對n3ap所以入唔到手
筆直600
有興趣入手jlab jbuds air icon 想問下各位有咩評價
足夠有餘
有沒邊個地方可以信得過?
price.com上面果d?
唔該巴打
本身買左個藍牙transmitter比switch
所以電話冇都冇咩所謂
自己都有aptx ll transmitter俾switch用,用mtw非常好
低delay真係好吸引
但用開wf-1000xm3 個抗噪真係好吸引
如果係街用sony聽歌 屋企打switch用mtw好似幾奢侈咁 佢地性能係咪差唔多
聲我鍾意mtw,不過電太少,仲要個充電盒唔用三日會冇電
wf1000xm3個anc就好吸引,不過冇aptx
戴上黎個舒適度兩款有冇分別?
xm3易戴啲不過突出啲冇咁穩陣
唔該晒巴打 入返對mtw玩下先
1000樓下睇片有冇少delay
iphone用
其實人聲係前係後 係咪定死左 經煲機後都唔會有分別?
基本上呢一兩年出嘅android 機都支持。Aptx, aptx HD, aptx LL, LDAC都有。我阿嫲部小米機千幾蚊都支持。
人聲前同後,同樂器前後一樣,係調音問題。如果煲機前後分別好大,係有機會影響人聲同樂器定位。而本身音場好細嘅耳機都可以透過調校EQ去令人聲靠前樂器靠後,提升整體分離度同音場。
carousell mtw全新水貨1000蚊
CLS
佢點分用緊aptx定aptx ll?要行aptx ll好似話唔可以同wifi係同一個箱體
要喺developer option到揀
有冇cap圖睇下個aptx ll選項?我s10e同xperia 10都冇得揀
唔係codec揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞