True Wireless 真無線耳機討論 (36)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
大佬 請問有無1000蚊內🙌🏻
好明顯係耳仔問題,你係比較sensitive,平時開得比較細聲嗰啲。佢把人聲我都覺得大聲,但我叫接受到。大哥大巴明顯係玩耳機嗰陣慣左推到比較大聲,所以覺得細聲
connect果下我都覺得好大聲
不過應該就無得較
遲下出左app可以試試既
即係咁
我將個耳機放入盒度
之後connect藍芽

佢聲「connect」我都聽到
咁都正常? 我之前咁多隻都唔係咁wo

播歌都係, 係個盒度都聽到
係偏大聲架,隻隻都係咁。不過我地啲耳仔冇你咁sensitive,叫做頂得順
平平地既可以試試1 more stylish $6xx
依隻係我對上一隻tws
相對各項都算唔錯
優點係人聲正 唔重bass但清晰
配載舒服 差滿電6.5小時 成日用到無電 同埋載得好穩
可以左右耳獨立用 而且連接快 出街用都唔太受干擾
缺點係隔音差 最好係相對安靜既環境用 同埋要usb c差電 外形就見仁見智
咩叫隻隻, 呢個牌子既隻隻? 咁多隻我覺得呢隻係咁咋
我地對對falcon都係咁,唔係你嗰對唔正常。對比其他牌子係偏大聲
但係佢d英文真係偏大聲 音樂我都叫接受到

同埋真係較唔到大細聲架wo

部sony
我係connect果下會大聲 未載上耳都聲到
不過都係果一下就算數 唔太大影響
至於播歌 唔戴上耳係完全聽唔到
咁請問mcgee ear play呢
唔記得提唔識睇日文既falcon用家 佢說明書得日文會教你點reset 耳機,英文唔知點解係無寫, 如果用用下出現奇難雜症, 放入耳機盒然後按實兩邊10秒 再拎出黎等佢白光閃完就係reset左 記得刪除舊藍芽記錄
實在忍受唔到部dearear oval 成日聽聽下斷線
如果想係theclub 換部粗用
音質正常就可以
最緊要唔想咁易斷線
有無咩好推介?
3千分左右依家有
都有個辦法,連左線先放上耳
除左先關藍芽🤔

有無人可以Send email 俾佢叫佢係個app ,開關果把聲🤔
謝謝大大教學
我音量都係開一半ja
MW07其實調音係airpods pro進化版

其實理論佢仲flat過airpods pro, 不過佢單元大啲靚啲所以動態好啲。

Falcon係 V-Shaped frequency response嘅極致

佢v得黎個低頻同高頻係平衡嘅。所以唔會覺得有邊個頻好突出。而減少左嘅中頻多數係一啲人聲同樂器嘅泛音,令所有野收到好整齊,分離度,定位,同空間好好。但必須承認,呢個聲唔係最自然。
如果覺位Falcon用家有poweramp, 又想試下一個好flat, 好原始嘅調音,可以試下呢個根據frequency response graph反向調音出黎嘅setting。一開始會聽唔慣,但聽聽下係令一種風味。有啲本身覺得bass punch得太勁嘅歌會平衡返。人聲會變返主角。
其實見好多評論都有哩d圖,但係才疏學淺唔識睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞