True Wireless 真無線耳機討論 (36)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
aptx adaptive喎,仲新過aptx ll,要耳機support aptx adaptive先得?唔support會跌返落aptx?
我都唔知,其實好多都冇寫出尼,佢呢個support TWS+添,連左之後會有aptx TWS嘅標記,但option都冇得揀。所以我都唔知,好神秘
我啱啱用MTW試,係可以揀到adaptive裏面嘅Low Latency mode,出返去都唔會自己reset返去high quality mode. 所以應該係同一樣野。

三星剩係得基本aptx,連hd都冇,睇怕都係推佢自己嘅scalable codec㗎啦
有LDAC都好呀,APTX hd喺電話用係不太好,player就ok, 因為delay係比較勁。反而我用Sony個xm3 headset,用LDAC 990kbps音質升級就好有感,delay都唔多,睇YouTube Netflix冇問題。
無錯,唔強求true wireless其實ldac最正
試用Falcon覺得啲聲好普通 完全0 bass
唔明點解吹奏 XM3好好多
多打手掛
CLS 信唔信得過
你聽慣重bass定可能你試個環境比較噪, 戴唔fit?
佢個bass絕對唔係0 bassbass嘅detail同質感都有。
不過而家啲大眾耳機係多數重bass,你聽慣唔like我都明。
noble老細都講到明唔係行一般重bass路線。
佢係少左啲中頻就真。但音場同分析力係勁過xm3。高頻都放好多。不過唔係你取向就冇計。
睇你sony用咩EQ就知。noble嘅bass係多過sony唔用EQ。兩對我都有買黎用過。
我覺得信得過…而家都出左年幾,水貨唔平散唔到貨
實係啦…
見唔到1000蚊 唔知係咪賣晒
想問下xm3 delay如何
睇佢個傳輸好似係最低delay
iphone用
啱啱唔見咗個耳機 一千蚊左右有無介紹
音質無所謂 係想signal收得好啲同講電話都收得好啲
Mw07+ 係唔係都有折?
用緊wh-1000xm3
想買豆豆聽人聲有無介紹
隻耳木木地
唔知75t,會唔會出active 版?
active 隻面膠質地舒服好多
又靚啲
未聽到有

香港出左75t 先算
胃信已經有行?
airpod咪最少delay
不過睇片用wf1000xm3冇問題,會自動調節delay
啱啱拎咗對Falcon
手機聲音較一格都好大聲
有冇得再較細啲
同埋點解falcon好似個背景好多沙沙聲咁
自推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞