[唔倒數]PRODUCE48之曺柔理以外參加者後續討論區及安俊英屌柒區(493)cj你個乜嘢plan又要拖幾耐先講

1001 回覆
10 Like 8 Dislike

真係屌你老母
仲係韓國 點解櫻奈仁冇得返屋企
保護佢地?
我保你老母啊
泡菜撚同我全撚部落地獄!
雖然指原巴成日屌 但都追得幾貼 respect
完全唔公平
指原ching屌得好有point
因為活動暫時中斷啫 所以留宿舍休息下囉
唔通係驚jline搭飛機返去會俾記者係機場捕住 所以冇得返?韓mb可以返屋企 但佢三個冇得返 好慘
"Even if the ranks are manipulated, these kids' dreams aren't manipulation." https://t.co/saAaOeO15W
佢團飯黎
其實你估我想成日提人老母咩
但係條友真係太撚on9仲要覺得自己無錯先挑起戰火
本身呢排都已經成日潛水但係都要逼上水真係
而家講到要等單官司完
咁搞法出年都唔會完到喎
公司安排其實都有問題 佢哋明知ajy俾人拉咗調查緊造假啲野 都仲話照回歸 之後真係查到野爆到野出嚟 搞到成隊要停晒活動。。。究竟公司係冇評估過單野會搞到咁大定點
真係唔知佢地係被迫無得返屋企定係佢地揀唔返屋企
我覺得係前者多D…
成個月都冇得返 唉
點會唔想番屋企 但係簽左約
DLLM CJ快手啦 解散又好 繼續又好
分分鐘可能要成年
做假事件追蹤
11月5日 AJY被抓
11月6日 矮官遊推特停止更新
11月7日 矮推遲回歸,CBS推遲,小電視編輯
11月8日 EYES ON ME電影推遲,G市刪矮廣告
11月11日 MNET表示MAMA矮不參加
11月12日 警察發佈會,CJ ENM副社長被查
11月13日 矮官遊推特繼續更新
11月14日 MNET表示正在商討賠償方案
11月15日 MNET表示MAMA矮尚未確定參加
11月17日 MNET表示矮專輯22號海外不發行
11月18日 PD系列取消重播,依舊還在商討賠償
11月22日 檢察機關表示安某的起訴期為12月4日
11月26日 MAMA確定不參加,拍手會宣布延期
11月27日 手機博暫停(11月起續約的退款)
11月28日櫻花的廣播宣布暫停,官方遊戲活動延期
12月3日 MNET發聲明道歉,並說近期會宣布補償
12月4日 日本官咖退月費,暫停加入新會員
12月5日 公審日期為12月20日
12月6日 起訴書曝光
12月20日 公審

20號之後有曙光?
係韓國宿舍r一年腳趾 唉
櫻花:好嘢有成年機打
OTR:呢單野唔係我跟
到時應該變左專業gamer,直頭可以做game youtuber或者做電競選手
睇到報道反而覺得團體活動幾樂觀。一、SBS無線電視台除咗講節目操作問題,而家仲關注izone既動向,起碼電視台肯報團隊既情況,電視台亦可以藉機喺報道出來後睇下坊間既反應,咁可能係cj同電視台商討既成果,如果唔係經理人唔會貿然接受電視台訪問。

二、jline仲喺韓國,估計cj認為事情可以喺較短時間內解決,佢keep得日本成員喺韓國,即係唔打算解散放人,而繼續履行合約,負起照顧佢地喺韓國生活既責任,而經理人係知道佢地喺韓國既情況。cj仲肯揼錢出黎養住人,即係期望好快會用得返佢地賺錢,如果唔係就應該會放人返去止蝕。cj係大公司,但總無可能禁錮日本成員,aks都唔會容許,cj應該有充分理由說服到jline同aks畀jline留喺韓國。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞